Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Neobičan maslinik
  • 07.03.2017. 14:30

"Titove masline" u Istri!

Ime maršala i predsjednika ex države, koju tvore masline, nalazi se između Poreča i Novigrada u mjestu Tar-Varbriga.

  • 23.907
  • 1.176
  • 0

Jugonostalgija ili tek pošalica na račun sinonima bivše države, no u Istri je osvanuo maslinik čije drveće tvori naziv - Tito. Ime maršala i predsjednika ex države, koje tvore masline, nalazi se između Poreča i Novigrada u mjestu Tar-Varbriga.

Inače, navedena čestica odnosno maslinik površine 0,19 hektara se nalazi u ARKOD-u (ID 2024339, Šifra: 421) i u sustavu je potpora pod imenom Tito.

"Neka Povjerenstvo za suočavanje s prošlošću odluči i o sadnji maslina u Istri - regiji br. 1. u svijetu po kvaliteti ulja!", komentirao je hrvatski zastupnik u Europarlamentu Ivan Jakovčić na svom Facebook profilu aludirajući na nedavno osnovano povjerenstvo.

Titove masline u Istri možete pogledati i ovdje.


Tagovi

Tito Masline Istra


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U tijeku je rasprava o klimatskim promjenama u voćarstvo i povrćarstvu, što nedostaje za njihov značajni razvoj, ali i o ulozi robotike u ovom sektoru 🍎🍐🍅🫑