Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani jabuka
  • 26.10.2014. 18:10

Svaka jabuka ima svoju priču!

Lijek za oči, milina za uši i melem za dušu! Ovo je pobjeda voća nad Vašim srcem!

  • 370
  • 25
  • 0

U Hrvatskoj se u 2013. godini proizvelo 128.000 jabuka. Dobar dio njih nije završio kod potrošača. Nema dovoljno rashladnih kapaciteta, a neorganiziranost i razjedinjenost veća je nego ikada. Zatvoren ciklus proizvodnje, navodnjavanje i zaštita od tuče, nužan su preduvjet za sigurnu proizvodnju. Voćari moraju jabuke plasirati u vrijeme kada je cijena mnogo veća nego sad, a za to je potrebno mnogo više truda i skladišnih prostora.

Savjetodavna služba, Podružnica Požeško-slavonske županije i Udruga Zlatna dolina - Požega organizirale su izložbu jabuka, voćnih prerađevina i meda Dani jabuka – Požega 2014., 25. i 26. listopada 2014. u sportskoj dvorani Tehničke škole u Požegi.

Ove godine, Dani jabuka ugostili su voćare izlagače iz šest županija, najviše iz Osječko-baranjske. Cilj im je promovirati voćarstvo i kulturno-povijesni karakter same manifestacije. Teme o kojima se moglo više saznati u sklopu ponuđenih edukacija bile su izgradnja hladnjača i financiranje iz EU fondova.


Fotoprilog


Tagovi

Hladnjače EU fondovi Dani jabuka Navodnjavanje Požega Plasman jabuka Skladišni prostor Cijena jabuke Manifestacija PSS Zlatna dolina


Partner