Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Toni Kalajžić
  • 17.06.2017. 11:00

Posjekao cijeli breskvik zbog loše cijene

Ovaj razočarani proizvođač odlučio se na ovako drastičan potez kako bi osvijestio javnost o problemima poljoprivrednika koji svoje proizvode prodaju u bescjenje jer uz uvoznički lobi kaže - nemaju drugog izbora.

  • 13.170
  • 670
  • 0

Nakon videa u kojem motornom pilom siječe svoja stabla breskve, poljoprivrednik Toni Kalajžić zaineresirao je brojne medije za svoj neuobičajeni pothvat, a video se brzo raširio po društvenim mrežama.

Naime, ovaj razočarani proizvođač odlučio se na ovako drastičan potez kako bi osvijestio javnost o problemima poljoprivrednika koji svoje proizvode prodaju u bescjenje jer uz uvoznički lobi kaže - nemaju drugog izbora.

"Evo, moj narode hrvatski, od poštena rada više se ne može živjeti. Imao sam breskve 10 godina, došao na puni rod i moraš ih piliti jer se ne mogu prodati po pristojnoj cijeni da čovjek može preživjeti", kaže uzgajivač voća Toni Kalajžić.

Kaže kako cijena u brutu iznosi četiri kune.

"To je cijena bez našeg repromaterijala, a kad bismo računali naše dnevnice - to se ne isplati raditi ništa jer jaki uvoznički lobi uvozi sve i svašta", kaže Kalajžić.

Ističe kako od države ne traži ni lipe poticaja, već da mu omogući prodaju po normalnoj cijeni.


Tagovi

Toni Kalajžić Breskve


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]