Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Otkup mandarina
  • 11.10.2023. 13:50
  • Dubrovačko-neretvanska, Opuzen

Pada otkupna cijena mandarine, pokrenuta inicijativa samostalnog plasmana

Zainteresirani proizvođači mogu se obratiti u Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj Dubrovačko-neretvanske županije.

Foto: Matko Begović/PIXSELL
  • 3.837
  • 220
  • 0

Otkupna cijena mandarine, upozoravaju nas proizvođači iz doline Neretve, već sad je na 0,35 do 0,40 eurocenti za kilogram i to za prvu klasu. Kako ističu, ona ne bi trebala padati ispod 50 eurocenti, posebice stoga što prava berba tek započinje. 

Ujedno, s druge strane su nezadovoljni i potrošači jer na nekim mjestima traže čak i 3 eura za kilogram. Realna cijena za kupca, drže proizvođači, trebala bi biti 1,2€. 

Matko Filipović: Stanje s mandarinama? Skuplja je poštanska marka s njenim likom od nje same

Svjesno problema otkupa očito je i Povjerenstvo za mandarine Dubrovačko-neretvanske županije koje je u suradnji s Leader mrežom RH i Udrugom gradova i ove godine pokrenulo Inicijativu samostalnog plasmana ovog voća na javnim površinama jedinica lokalne samouprave diljem Hrvatske.

Provode ju u vremenu od 9. listopada do 15. prosinca. Kako su objavili, za realizaciju je zadužen županijski Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj (Zrinsko-Frankopanska 1, prvi kat, 20355 Opuzen). 

Svi zainteresirani proizvođači mogu se obratiti višem savjetniku Upravnog odjela Čedi Vučkoviću koji će ih uputiti u detalje vezane za plasman i povezivanje s tržištem.

Kontakt broj je 020/351-482 ili na e-mail cedo.vuckovic@dnz.hr


Tagovi

Otkup mandarina Cijena Inicijativa Samostalni plasman Povjerenstvo za mandarine


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]