• Orah oštetio automobil
  • 02.02.2018. 18:00

Orah na sudu: Nije kriv zbog štete na autu!

U Njemačkoj je jedna žena tužila svog susjeda jer su sa njegovog stabla oraha na njezin auto popadali plodovi i grane.

Foto: Pixabay/schuetz-mediendesign
  • 857
  • 58
  • 2

Prošlog je petka njemački prekršajni sud u Frankfurtu odlučio da se žena koja je tužila svoga susjeda zbog štete od skoro 4.000 eura na njezinom automobilu, jednostavno mora nositi s orasima koji padaju s drveća.

Priča započinje jedne noći u listopadu 2013. godine kada su zbog nevremena sa stabla oraha na njezin automobil popadali orasi i grane sa stabla te načinili udubljenja na karoseriji. Ona je zbog toga svoga susjeda tužila te tražila odštetu od 3.866 eura kako bi pokrila troškove popravka vozila.

Kako navodi freshplaza, optuženi je tvrdio da redovito reže grane oraha i jedini način da spriječi da orasi padaju je da ili odreže cijelo stablo ili ga okruži zaštitnom mrežom. No, suci su presudili da bi obje opcije bile nerazumne i nepoželjne.

Plodovi oraha mogu padati sa stabla, zaključili su suci dodavši da se radi o jesenskoj pojavi i prirodnoj činjenici koja se mora tolerirati.

Foto: Pixabay/schuetz-mediendesign


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Maja je profesorica hrvatskog jezika i književnosti s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Također je hobi vrtlarica te urednica Agrokluba.