Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 19.09.2015. 13:00

Milijun kuna za nasade trešanja

Na području Sakale u Žeževici, na površini od gotovo 10 hektara, niknut će plantaža s gotovo tri tisuće stabala trešanja, koja će godišnje davati oko 130 tona trešanja. Projekt su omogućila IPARD sredstva.

Foto: Snježana Šetka
  • 766
  • 110
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 101 Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva u svrhu restrukturiranja i dostizanja standarda zajednice.

Tvrtki Prius Fructus d.o.o. iz Šestanovca u Splitsko-dalmatinskoj županiji, osnivači koje su Ljubomir Madunić iz Ciste Provo i Ante Merčep iz Katuna, isplaćeno je 1.125.648,30 kuna za ulaganje u novo podizanje i restrukturiranje nasada voća te ulaganje u izgradnju sustava za navodnjavanje.

Pripremljen je i ograđen teren za sadnju 2.720 sadnica trešanja, te osiguran sustav navodnjavanja. Nasadi su u mjestu Žeževica. Tvrtka se bavi proizvodnjom koštuničavog i jezgričavoga voća.

Foto: Snježana Šetka


Tagovi

Agencija za plaćanja IPARD Mjera 101 Prius Fructus d.o.o. Šestanovci Splitsko-dalmatinska županija Ljubomir Madunić Ante Merčep Podizanje nasada Trešnje Navodnjavanje Žeževica


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.