• Donacija
  • 12.12.2018. 13:30

Dubrovačko-neretvanska županija donirala 9 tona mandarina Vukovarsko-srijemskoj, oni uzvratili s pet tona jabuka

Tradicionalno darivanje krajnje južne i istočne županije, nastavljeno je i ove godine. Mandarine su uručene voditelju Caritasa Vukovarskog dekanata, fra Slavku Miliću.

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
  • 226
  • 21
  • 0

I ove godine Dubrovačko-neretvanska županija donirala je 9 tona mandarina Vukovarsko-srijemskoj županiji, u okviru akcije "Božićni poklon od Dubrovačko-neretvanske županije".

U ime župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikole Dobroslavića mandarine je zamjenica župana Žaklina Marević uručila zamjeniku župana Vukovarsko-srijemske županije Damiru Barni. Donaciju mandarina zamjenik Barna odmah je uručio fra Slavku Miliću, voditelju Caritasa Vukovarskog dekanata, kao i humanitarnim udrugama, udrugama zdravstvene i socijalne skrbi, vukovarskoj bolnici te braniteljskim udrugama s područja Vukovarsko-srijemske županije, priopćeno je iz te Županije. 

"Ovo je uistinu lijepa poruka prijateljstva i pažnje, način na koji šaljemo poruku kako moramo svi skupa biti zajedno, Dubrovnik na krajnjem jugu, a Vukovar na istoku. Poseban mi je osjećaj biti u Vukovaru bilo na godišnjicu stradavanja ili prigodom darivanja", rekla je zamjenica župana Ž. Marević. 

Zamjenik župana Barna zahvalio je na vrijednoj donaciji istaknuvši kako je to potvrda prijateljstva dviju županija. "Ovo je hvalevrijedna donacija, ali osim neosporne materijalne vrijednosti njena ljudska dimenzija ima još i veću vrijednost. Ona još više govori o prijateljstvu i suradnji dvije županije, krajnjeg juga i krajnjeg istoka i nadam se kako će se ta suradnja  proširiti i na druge segmente, prije svega na spajanje zelene i plave Hrvatske.

Fra Slavko Milić naveo je kako Caritas vukovarskog dekanata stalno skrbi za 130 obitelji, a imaju i oko 100 korisnika pučke kuhinje pa im je svaka pomoć više nego dobrodošla, posebice hrana, odjeća, obuća, ogrjev i medicinska pomagala. U okviru mogućnosti najpotrebitijima pomažu i pri plaćanju režija. U organizaciji Agro-klastera Vukovarsko-srijemske županije donirano je 5 tona različitih vrsta jabuka Dubrovačko-neretvanskoj županiji, zaključuje se u priopćenju. 


Povezana biljna vrsta

Mandarina

Mandarina

Sinonim: Mandarinka, mandarin, narančin | Engleski naziv: Tangerine | Latinski naziv: Citrus reticulata

Mandarina se ubraja među najotpornije agrume pre­ma hladnoći. Zbog toga se ona može komercijalno, bez većeg rizika, uzgajati duž obale srednje i južne Dalmacije te je... Pročitaj više »

Tagovi

Tradicija Donacija Mandarina Jabuka Dubrovnik Vukovar


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi