Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Donacija
  • 12.12.2018. 13:30

Dubrovačko-neretvanska županija donirala 9 tona mandarina Vukovarsko-srijemskoj, oni uzvratili s pet tona jabuka

Tradicionalno darivanje krajnje južne i istočne županije, nastavljeno je i ove godine. Mandarine su uručene voditelju Caritasa Vukovarskog dekanata, fra Slavku Miliću.

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
  • 257
  • 25
  • 0

I ove godine Dubrovačko-neretvanska županija donirala je 9 tona mandarina Vukovarsko-srijemskoj županiji, u okviru akcije "Božićni poklon od Dubrovačko-neretvanske županije".

U ime župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikole Dobroslavića mandarine je zamjenica župana Žaklina Marević uručila zamjeniku župana Vukovarsko-srijemske županije Damiru Barni. Donaciju mandarina zamjenik Barna odmah je uručio fra Slavku Miliću, voditelju Caritasa Vukovarskog dekanata, kao i humanitarnim udrugama, udrugama zdravstvene i socijalne skrbi, vukovarskoj bolnici te braniteljskim udrugama s područja Vukovarsko-srijemske županije, priopćeno je iz te Županije. 

"Ovo je uistinu lijepa poruka prijateljstva i pažnje, način na koji šaljemo poruku kako moramo svi skupa biti zajedno, Dubrovnik na krajnjem jugu, a Vukovar na istoku. Poseban mi je osjećaj biti u Vukovaru bilo na godišnjicu stradavanja ili prigodom darivanja", rekla je zamjenica župana Ž. Marević. 

Zamjenik župana Barna zahvalio je na vrijednoj donaciji istaknuvši kako je to potvrda prijateljstva dviju županija. "Ovo je hvalevrijedna donacija, ali osim neosporne materijalne vrijednosti njena ljudska dimenzija ima još i veću vrijednost. Ona još više govori o prijateljstvu i suradnji dvije županije, krajnjeg juga i krajnjeg istoka i nadam se kako će se ta suradnja  proširiti i na druge segmente, prije svega na spajanje zelene i plave Hrvatske.

Fra Slavko Milić naveo je kako Caritas vukovarskog dekanata stalno skrbi za 130 obitelji, a imaju i oko 100 korisnika pučke kuhinje pa im je svaka pomoć više nego dobrodošla, posebice hrana, odjeća, obuća, ogrjev i medicinska pomagala. U okviru mogućnosti najpotrebitijima pomažu i pri plaćanju režija. U organizaciji Agro-klastera Vukovarsko-srijemske županije donirano je 5 tona različitih vrsta jabuka Dubrovačko-neretvanskoj županiji, zaključuje se u priopćenju. 


Povezane biljne vrste

Mandarina

Mandarina

Sinonim: Mandarinka, mandarin, narančin | Engleski naziv: Tangerine | Latinski naziv: Citrus reticulata

Mandarina se ubraja među najotpornije agrume pre­ma hladnoći. Zbog toga se ona može komercijalno, bez većeg rizika, uzgajati duž obale srednje i južne Dalmacije te je postala... Više [+]

Jabuka

Jabuka

Sinonim: - | Engleski naziv: Apple | Latinski naziv: Pyrus malus L.

Jabuka je temelj voćarske pro­izvodnje i služi kao osnovica za usporedbu isplativosti uzgoja drugih voćaka. Njezini plodovi dozrijevaju od najranijeg ljeta sve do zime. Plodovi... Više [+]

Tagovi

Tradicija Donacija Mandarina Jabuka Dubrovnik Vukovar


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.