Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest vinogradarima
  • 27.05.2015. 18:00
  • Bjelovarsko-bilogorska

Zaštita vinove loze od pepelnice

Obavijest Savjetodavne službe za vinogradare.

  • 43
  • 3
  • 0

Prema podacima s meteoroloških stanica na području Bjelovarsko-bilogorske županije palo je više od 130 mm oborina, a prohladno vrijeme tijekom kišnih dana, usporilo je rast vinove loze. Meteorolozi prognoziraju u naredna tri dana nešto stabilnije vrijeme, uz blagi porastom temperature, tako da će na ranijim sortama početi cvatnja.

U zaštiti vinove loze primjenite fungicide Ridomil Gold Combi WG, Baldo F, Galben F, Fantik F, Mikal Flash, Melody duo WP, Forum Star WP ili Acrobat MZ. Za suzbijanje pepelnice koristite Crystal,Talendo EC, Falcon 460 EC, Stroby, Vivando, Postalon, Falcon 460 EC ili Nativo.

Provedena tretiranja upisujte u evidenciju, u skladu sa Zakonom o održivoj uporabi pesticida i Pravilnikom o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida.

Vesna Bradić, dipl.inž. agr.
E-mail:[email protected]


Tagovi

Vinova loza Pepelnica Savjeti Cvatnja Bjelovarsko-bilogorska županija Savjetodavna služba Preporuke Vesna Bradić Meteorološke stanice Vivando Galben F


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.