Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinarstvo
  • 10.02.2020. 09:00
  • Vukovarsko-srijemska, Vukovar

Zadruga Vrhunsko vukovarsko povezuje plavu i zelenu Hrvatsku

Poznati slavonski suhomesnati proizvodi - kulen, kozji sirevi, med, vina, rakije, ali i tradicionalni nakit te suveniri samo su dio ponude Vukovarske kuće u Dubrovniku, prve takve trgovine u Hrvatskoj zadruge Vrhunsko vukovarsko.

Foto: Facebook/Vrhunsko Vukovarsko
  • 830
  • 61
  • 0

Zadruga Vrhunsko vukovarsko osnovana je na inicijativu Grada Vukovara u rujnu 2018. godine i okuplja male proizvođače s područja grada s ciljem pronalaska novih prodajnih puteva i tržišta.

Okuplja i brendira proizvode velikih i malih proizvođača, odnosno obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s područja Vukovara. Oznaku mogu dobiti proizvođači vina, meda, suhomesnatih proizvoda, sira, likera i rakija, a ona jamči porijeklo i kvalitetu proizvoda. Trenutno imaju 26 zadrugara, a većinu svojih proizvoda su ponudili na ovogodišnjem Vincekovu.

"Prošla godina je bila zahtjevna za vinare. Imali smo dosta oborina, ali pred sam kraj, pred berbu bilo je puno sunčanih dana, tako da je vinogradarska godina dosta uspješno odrađena. Grožđe je spremljeno u bačve i jako dobra smo vina spremili“, objasnio je za Osjeku televiziju upravitelj Zadruge Vukovarska vina Igor Burčak i dodao kako bi najviše istaknuo Graševinu. "Ona na našim terenima daje najbolje rezultate. Osim nje imamo Frankovku, Traminac i Pinot, ali to su sorte koje su manje zastupljenije u odnosu na graševinu.“

U Dubrovniku otvorena Vukovarska kuća

Poznati slavonski suhomesnati proizvodi - kulen, kozji sirevi, med, vina, rakije, ali i tradicionalni nakit te vukovarski suveniri samo su dio ponude Vukovarske kuće u Dubrovniku, prve takve trgovine u Hrvatskoj zadruge Vrhunsko vukovarsko. "Prošle godine, 25. srpnja otvorili smo vrata trgovine u Dubrovniku. Pokazalo se da je to izvrstan potez. Sada je na redu otvaranje takvog prezentacijskog prostora u Vukovaru. Idemo dalje povezivati zelenu i plavu Hrvatsku“, poručuje Vedran Barić, upravitelj Zadruge Vrhunsko vukovarsko.

"Do sada je Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara uložio gotovo pola milijuna kuna u zadrugu, a ja smatram da će to nastaviti činiti s obzirom na povratne informacije od zadrugara kako se proizvodnja i plasiranje povećava“, rekla je i Ivana Mujkić, zamjenica vukovarskog gradonačelnika.

Više o ovoj temi možete pogledati u videu:


Tagovi

Vinarstvo Zadruga Vrhunsko vukovarsko Vincekovo Vukovarska kuća Grad Vukovar Graševina


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.