AgroKlub.com

\

Vinogradarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Vinogradarstvo » Vinceška u najmodernijoj vinariji u regiji

Vinceška u najmodernijoj vinariji u regiji

Belje

Vinceška u najmodernijoj vinariji u regiji

Datum: 21.01.2017. 12:00 |

Kategorija:

Vinogradarstvo

Vina Belje svečano obilježila početak nove vinogradarske godine!

U modernoj vinariji Vina Belje na Banovom brdu jučer je, u prisustvu brojnih gostiju iz cijele regije, proslavljen blagdan Sv.Vinka, zaštitnika vinogradara, koji je među stanovnicima Baranje poznat još i kao Vinceška.

Beljski vinogradi okićeni kobasicom i kulenom!

Na ovaj dan, čije ime Vince znači pobjednik koji pobjeđuje tamne sile zime i priprema put za dolazak proljeća, stari, narodni običaj je objesiti kulen i kobasicu na kolac te zaliti iste vinom kako bi vinogradarska 2017. bila što uspješnija, odnosno kako bi grozdovi bili toliki koliki je i kulen.

Prvu ovogodišnju rezidbu prevodili Davor Bošnjaković, Ljerka Puljić i Goran Miličević

Već tradicionalno, Vinceškom se obilježava početak rezidbe u vinogradima i početak nove vinogradarske godine, pa su tako, prvu ovogodišnju rezidbu u beljskim vinogradima predvodili Davor Bošnjaković, direktor društva Belje d.d., Ljerka Puljić, članica Nadzornog odbora Agrokora i Goran Miličević, direktor vinarije Belje.


Vinceška Belje

2016. prodano 3,2 milijuna litara vina

Vina Belje u novu vinogradarsku godinu ulaze sa znamenitim rezultatima iz prethodne godine u kojoj je prodano 3,2 milijuna litara vina, od čega je više od 2,5 milijuna litara pripalo najvažnijoj sorti Vina Belje, kvalitetnoj i vrhunskoj graševini.

Graševina, kraljica vina!

S obzirom na to da je graševina najraširenija sorta vinove loze u Hrvatskoj, a da je 25% vina koja se proizvedu u Hrvatskoj upravo graševina, prodane količine kvalitetne i vrhunske graševine Belje najbolje prezentiraju sve veću potražnju za istom, kao i svijest potrošača o njenoj kvaliteti i vrijednosti.

Belje nastavlja sa strategijom rasta i razvoja!

"Vinceška je odličan početak nove vinogradarske godine koja će, vjerujemo, biti bolja od prošle i donijeti još jednu iznimnu berbu. Belje nastavlja sa strategijom rasta i razvoja pa u planu imamo zanavljanje 40 hektara vinograda koji se nalaze upravo iznad naše vinarije i koje smo iskrčili prije nekoliko mjeseci. U prodaji vina zadržavamo fokus na domaćem tržištu, ali u isto vrijeme otvaramo i nova inozemna tržišta jer nam brojne osvojene nagrade i priznanja na međunarodnim ocjenjivanjima potvrđuju velike potencijale naših vina", priča Davor Bošnjaković.


Vinceška Belje

Osim uz zvuke tamburice, Vinceška se i ove godine obilježila uz beljsku graševinu, vinogradarski grah, baranjsku kobasicu i slaninu u kojima su uživali brojni gosti. Doživljaj je upotpunio prekrasan snježni pokrivač zabijelivši beljske vinograde koji obogaćuju podregiju Podunavlje gdje je uzgoj vinove loze započeo još u vrijeme Rimljana.

Broj pregleda članka: 2816; Uspješnost članka: 174.8

Tagovi: Graševina, Agrokor, Davor Bošnjaković, Vina Belje, Ljerka Puljić, Goran Miličević, Vinceška 2017, Sv Vinko

Ključne riječi članka: vinceska, u, najmodernijoj, vinariji, u, regiji, belje, vinceška, godine, milijuna, litara, graševina, bošnjaković, još, davor, početak, milijuna litara, davor bošnjaković, vina belje, nove vinogradarske godine, prvu ovogodišnju rezidbu


Roberta Kljenak

Svi tekstovi autora

Autorica Roberta Kljenak

Roberta je dvostruka magistrica u području poljoprivrede. Obožava pisanje i fotografiju! Dobitnica je dekanove nagrade za najbolje studente, predavačica na brojnim poljoprivrednim kongresima i nezaposlena profesorica.


Slike Vinceška u najmodernijoj vinariji u regiji