Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vincekovo
  • 22.01.2014. 16:00

Vincekovo kod Mišike

Na dan Sv. Vinka posjetili smo Vinariju Gerstmajer

  • 694
  • 128
  • 0

Mnogi smatraju da je upravo na Vincekovo, odnosno 22. siječnja službeni početak godišnjeg vegetativnog ciklusa vinove loze - sokovi će, znaći, ubrzo poteći trsom. Obično si tog dana vinogradari zažele sretnu novu vinogradarsku godinu.

Ovim povodom posjetili smo Vinariju Gerstmajer. Obitelj Gerstmajer vinarstvom se bavi već četvrtu generaciju. Obitelj se bavi proizvodnjom većinom bijelih vina - Graševina, Chardonnay, Sivi Pinot, Bijeli Pinot, Traminac, Rajnski Rizling i Muškat Otonel, uz dvije neizbježne crne sorte Cabernet Sauvignon i Frankovka na 15 hektara vinograda.

U podrumima od 300 kvadrata možete kušati njihovih ruku djelo, a seosko imanje može ugostiti 50 osoba kojima se serviraju samo vrhunski domaći baranjski specijaliteti.

Savršeno zapisana ravnoteža baranjskog podneblja, ljudskoga truda i sortnih posebitosti. Natočeno u čašu nepogrešivo svjedoči o harmoniji u kojoj se na brežuljcima u Zmajevcu od 10. stoljeća uzajamno miluju sunčeve zrake i dozreli grozdovi. To vino ponosno je na vedrinu i mirnoću kojom se široki i snažni Dunav sljubljuje uz cijeli ovaj kraj. I mudro čuva iznimna znanja obiteljske tradicije njegovanja grožđa. U svakoj svojoj kapi. Gerštmajerova Graševina je bez premca. I točka. Tekst je onoga što možete naći u promotivnim materiijalima ovog proizvodžača, a osobno možemo potvrditi.

Naš današnji dojam se sveo na to da Vam možemo postaviti pitanje: Znate li što je SSG? A mi znamo odgovor na to pitanje: Super slatka Graševina ;), ali niti mladi Chardonnay nije zaslužio ništa manje epiteta.


Fotoprilog


Tagovi

Vincekovo Gerstmajer Graševina Chardonnay Zmajevac Seosko imanje Podrum

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]