Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Berba grožđa
  • 14.11.2019. 10:30
  • Osječko-baranjska, Karanac

Vinarija Svijetli dvori: Berba još traje, ove godine manje grožđa nego lani

Za dobro vino, osim ljubavi, potrebna je kvalitetna sorta i stručnost čijim spojem postižemo zavidne rezultate u proizvodnji i plasmanu vina. Moto je to rada vinarije Svijetli dvori koja se nalazi u Karancu, poznatoj turističkoj destinaciji za brojne strane i domaće turiste. 

Foto: Pixabay/steinchen
  • 608
  • 78
  • 0

Za dobro vino, osim ljubavi, potrebna je kvalitetna sorta i stručnost čijim spojem postižemo zavidne rezultate u proizvodnji i plasmanu vina. Moto je ovo rada vinarije Svijetli dvori koja se nalazi u Karancu, poznatoj turističkoj destinaciji za brojne strane i domaće turiste. 

Oliver Novački iz vinarije Svijetli dvori ispričao je kako je situacija u vinogradima jako dobra: "Međutim, ove godine nas je malo iznenadila s manjom količinom grožđa. To se dogodilo najvjerojatnije zbog utjecaja nekih nepovoljnih mikroklima koje su se dogodile u određenom periodu vegetacije vinove loze."

Ova vinarija ima 13 hektara pod vinogradima, pretežno graševinu, chardonnay, cabernet sauvignon, te muškat i traminac u manjim količinama. 

Nešto grožđa ostavit će i za kasnu berbu

"Od kvalitete očekujemo ove godine konstantu kao što smo imali i prijašnjih godina, trebalo bi biti sve u redu. Imamo još oko 40% vinograda za obrati, a nešto ćemo ostaviti i za kasniju berbu, neke predikate, šećerčiće koji nam uvijek dobro dođu."

"Svake godine je sve bolje. Mlada smo vinarija, ali s godinama nas sve više prepoznaju, ali i mi smo s godinama sve bolji. Još uvijek nas malo ljudi poznaje u Hrvatskoj, trudimo se sve više izlaziti i u druge gradove, a van granica Hrvatske još nismo išli zbog male količine koju trenutno imamo", rekla je Julijana Novački iz vinarije.

Istaknula je i kako, usprskos brojnim nagradama i osvojenim zlatnim medaljama za njihovo vino, ugostitelji to i ne uzimaju u obzir. Više su naklonjeni, kaže, većim vinarima. Iako, neki restorani s kojima rade u Dalmaciji, sve više uzimaju u obzir i kvalitetu malih vinara pa sve te medalje ipak i dobivaju na značaju.

Što su još rekli iz vinarije Svijetli dvori, saznajte iz videopriloga:


Tagovi

Berba grožđa Karanac Vinarija Svijetli dvori Oliver Novački


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com