Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ivica Milan
  • 24.09.2017. 10:30

Uspješno spojio vinograd, vino i turizam

Popularnom ili masovnom turizmu, Milan odgovara međuprostorom između kuće, podruma i vinograda, objedinjujući mir u gotovo netaknutoj prirodi i (pod)sustave obiteljskog okruženja prilikom čega se turisti imaju priliku družiti s domaćinima te tako saznati sve o opremanju podruma i spravljanju proizvoda.

Foto: Roberta Kljenak
  • 909
  • 110
  • 0

Dok mnogi sanjaju o opremljenom podrumu, diljem domovine poznati i priznati kako vinogradar, tako i vinar, Ivica Milan, poznat još i kao Žmak, o kojemu smo nekoliko puta pisali, zahvaljujući uspješnom gospodarenju, ulaže 45.000 kn u opremanje podruma inoks bačvama radi postizanja bolje kvalitete vina.

Ovakvim opremanjem njegov podrum postaje atraktivan turistima koji ga rado obilaze. Zato se, za njega može kazati da je u kategorijama elitnih vinogradara koji ispunjavaju kriterije kako modernizacije smještaja, podruma i konobe u Kaštelima, tako i samih proizvoda.

Popularnom ili masovnom turizmu, Milan odgovara međuprostorom između kuće, podruma i vinograda, objedinjujući mir u gotovo netaknutoj prirodi i obiteljsko okruženje prilikom čega se turisti imaju priliku družiti s domaćinima te tako saznati sve o opremanju podruma i spravljanju proizvoda.

Značajnije je uspjeti na domaćem, nego na vanjskom tržištu - ovo je naša domovina

"Premda podrum nije prostorno velik, osigurali smo bačve onolikog kapaciteta da u njega stane vagon i pol vina u budućnosti zbog tendencije širenja vinograda. Prilikom toga, bitno je napomenuti da su sve bačve s duplim stijenama, a s obzirom na to da se u njima nalazi isključivo apsolutna kvaliteta, tako postižemo da naše vino bude ono što i je, prepoznato i prezentirano širom Hrvatske.

Unutar takve proizvodnje, za nas je značajnije uspjeti na domaćem, nego na vanjskom tržištu jer je ovo naša domovina", priča Milan koji u podrume dovodi turiste željne, tvrdi on, njegova "nektara", pjesme i oaze mira.

Mnogostruka je, stoga, i dugoročna važnost odnosa između domaćina i turista koji su za Ivičinu obitelj vrijednosni sustav, identitetska samopredodžba i osobita nagrada u emotivnom i društvenom smislu. Takvo ga stajalište i općenito svjetonazor čine onim što je u društvenom i kulturnom statusu, komunikaciji, ali i stvaralaštvu - kralj vinograda i vrhunskog vina.

Foto: Roberta Kljenak


Tagovi

Ivica Milan Pošip Ulaganje u podrume Opremanje podruma


Autorica

Roberta Kljenak

Više [+]

Roberta je dvostruka magistrica u području poljoprivrede. Obožava pisanje i fotografiju! Dobitnica je dekanove nagrade za najbolje studente, predavačica na brojnim poljoprivrednim kongresima i nezaposlena profesorica.