Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest vinogradarima
  • 15.05.2015. 15:00
  • Sisačko-moslavačka

Tuča na području Moslavine oštetila vinovu lozu

Obavijest Savjetodavne službe za vinogradare.

  • 53
  • 2
  • 0

Tijekom jučerašnjega dana, na području Moslavine, bilo je olujno nevrijeme s tučom. Na agrometeorološkim stanicama zabilježeno je 20 do 35 mm oborina, što je uvjetovalo primarnu infekciju peronosporom vinove loze (Plasmopara viticola). Vinogradarima sa stradalih područja savjetujemo da za sanaciju nastalih oštećenja izvrše tretiranje pripravcima koji u svom sastavu sadrže folpet kao što su Curzate F, Mikal flash, Mikal premium F ili Pergado F.

Za suzbijanje pepelnice preporučujemo Crystal, Collis, Stroby ili pripravke na osnovi sumpora.

Za bolje zacjeljivanje nastalih oštećenja, moguća je primjena energetskog biostimulatora (Poly-Amin ili Drin). Veći učinak preporučenog tretiranja bit će, ukoliko se ono provede u roku 24 sata nakon tuče, primjenu biostimulatora moguće je ponoviti za 5 do 7 dana. Pripravke za zaštitu bilja upotrijebite prema uputi proizvođača, a praznu ambalažu zbrinite na propisani način.

Suzana Slovic, dipl.ing.
E-mail: suzana.slovic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Moslavina Nevrijeme s tučom Agrometeorološke stanice Peronospora Stradala područja Sanacija Oštećenja Folpet Curzate F Pergado F. Pepelnica Collis Sumpor Zacjeljivanje Energetski biostimulator Poly A


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.