Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinarija Kalazić
  • 05.12.2019. 07:30
  • Osječko-baranjska, Zmajevac

Slavko Kalazić: Brendirati vino ne možemo preko noći, za to su potrebne godine

Baranjska vina ubrajaju se u vina visoke kvalitete, no zbog stanja na tržištu vinari ne mogu postići pravu cijenu za svoj proizvod. Što je rekao vlasnik Vinarije Kalazić, provjerite u nastavku.

Foto: Facebook/Vina Kalazić
  • 965
  • 45
  • 0

Baranjska vina ubrajaju se u vina visoke kvalitete, no zbog stanja na tržištu vinari ne mogu postići pravu cijenu za svoj proizvod. U sljedećoj priči otkrivamo kako svoju budućnost u vinarstvu vide proizvođači vina u Osječko-baranskoj županiji.

Slavko Kalazić, vlasnik Vinarije Kalazić, je rekao: "Berba je završila prije nekoliko dana, i to sa sortom cabernet sauvignon. S ovom godinom sam zadovoljan, no uvijek može biti bolje. S obzirom na to da je ovo bila relativno nezgodna godina, mislim da svi vinari možemo biti zadovoljni jer smo imali prekrasnu jesen.

Praćenje vremenskih uvjeta pravi je izazov za agronome i za nas vinare. Sva je sreća da imamo obilje zaštitnih sredstava s kojima se možemo nositi. Mi smo u potpuno ekološkoj proizvodnji i koristimo ekološka sredstva. Imali smo prvorazredno grožđe, zdravo, a to je uvjet za raditi vrhunska vina. 

120 tisuća trsova na 18 hektara

Pod vinovom lozom nam je 18 hektara, a to je 120 tisuća trsova. Uzgajamo 10 sorti grožđa, od čega je 30-ak posto pod crnim sortama, a ostatak pod bijelim."

Što se tiče cijene baranjskih vina, Kalazić ističe da su otprilike 10 puta niže cijene nego 30 kilometara dalje: "Mogu reći da smo sami tome krivi. Ništa nije nemoguće. Ako želimo i mi imati te cijene i vino kao profitabilan proizvod, mi to možemo. Trebat će vremena, treba pomoć ne samo lokalne zajednice, nego i šire. Brendirati vino se ne može preko noći, potrebne su godine. Mislim da su pomaci za sada nedovoljni, kao da se stidimo naših vina, a stvarno imamo što pokazati", istaknuo je.

Što je još Kalazić rekao, pogledajte u nastavku:


Tagovi

Zmajevac Vino Proizvodnja vina Baranjski vinari Vinarija Kalazić


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić