Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nadinsko blato
  • 05.09.2020. 12:30
  • Zadarska, Nadin

Prvi put obilježen početak berbe grožđa u Zadarskoj županiji

Urod je dobar, grožđe zdravo, omjeri slodora i kiselina usklađeni pa će biti i dobrog vina, rekao je Tomislav Glavić predsjednik Udruge vinara Zadarske županije

  • 241
  • 311
  • 0

U petak 4. rujna u Nadinskim vinogradima (Nadinsko blato) po prvi puta na području Zadarske županije obilježen je  početak berbe grožđa. “Za sve postoji prvi put pa i za ovaj događaj. Želimo da postane tradicionalan kao što je početak berbe obilježavaju u većini kontinetalnih vinogradarskih regija”, rekao je Tomislav Glavić predsjednik Udruge vinogradara i vinara Nadin te predsjednik Udruge vinara Zadarske županije.

Ove dvije udruge su zajedno sa Turističkom zajednicom Ravnih kotara i organizatori obilježavanja početka ovogodišnje berbe grožđa.

“Očekujemo  dobru vinogradarsku godinu. Bolju nego lani. Urod je dobar, grožđe zdravo, omjeri slodora i kiselina usklađeni pa će biti i dobrog vina”, dodaje Glavić.

Prema njegovim riječima na Nadinskom blatu, na 350 hektara sa 1.400.000 loza ubrat će se oko 2 milijuna kilograma grožđa i od toga proizvesti milijun litara vina.

Očekujemo dobru vinogradarsku godinu, rekao je Glavić
Očekujemo dobru vinogradarsku godinu, rekao je Glavić

Rane sorte Muškat i Chardonay su već pobrane, a berba ostalih sorti započet će punim tempom idući tjedan, najavljuje Glavić. Uspješnu berbu vinogradarima su poželjeli gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić i Božidar Longin, župan Zadarske županije.

Uz prigodan program, nastupe KUD-a sv. Ante iz Nadina i Klape Asserija Benkovac sudionici obilježavanja početka berbe na Nadinskom blatu uživali su u vinskom gulašu i, naravno, u sve boljim ravnokotarskim vinima.


Fotoprilog


Tagovi

Tomislav Glavić Božidar Longin Tomislav Bulić Berba grožđa Nadinsko blato Nadinski vinogradi


Autor

Nedjeljko Jusup

Više [+]

Dugogodišnji novinar i urednik. Osnivač i prvi glavni urednik tjednika i dnevnika Zadarski list. Moto: "Informativno, poučno i zanimljivo. Piši tako da riječima bude tijesno, a mislima široko."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]