Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest vinogradarima
  • 29.04.2014. 13:00
  • Brodsko-posavska

Obavijest vinogradarima!

Obavijest Savjetodavne službe za vinogradare.

  • 84
  • 6
  • 0

Tijekom jučerašnjeg popodneva (28.4.2014.g.) na pojedinim lokacijama u Brodsko-posavskoj županiji padala je tuča različitog intenziteta. Obavještavamo vinogradare da pregledaju svoje nasade i ako ima oštećenja od tuče preporučujemo primjenu bakrenih pripravaka (Bordoška juha, Cuprablau Z, Neoram WG, Cuprocaffaro i dr.)

Navedene pripravke preporuča se primijeniti idući dan nakon tuče, odnosno čim vremenske prilike dopuste. Nakon stresnih situacija kao što je tuča preporučljiva je primjena biostimulatora, npr. Drin.

U vinogradima koji nisu zahvaćeni tučom treba nastaviti sa redovnom zaštitom, naime od zadnje preporuke prošlo je 10-tak dana. U posljednja četiri dana palo je 20-50 l/m2, mladice vinove loze većinom su dosegle duljinu 10 cm. Obzirom na klimatske prilike stvoreni su i uvjeti za razvoj plamanjače (Plasmopara viticola), u uvjetima kada se stalno izmjenjuju kišni i sunčani periodi preporuka je primjena sistemično-preventivnih fungicida koji u takvim uvjetima daju sigurniju zaštitu od plamenjače i crne pjegavosti (Mikal Flash, Mikal Premium F, Winner, Attila, Alonso i dr).

Za zaštitu od pepelnice (Unicula necator) vinove loze preporuka je koristiti fungicide na bazi sumpora. Preporučene pripravke primijeniti sukladno uputi proizvođača.

Marijana Milušić dipl.ing.agr.
e-mail: Marijana.Milusic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]