AgroKlub.com

\

Vinogradarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Vinogradarstvo » Mjere informiranja iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina

Mjere informiranja iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina

Javno savjetovanje

Mjere informiranja iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina

Datum: 12.01.2018. 16:30

Kategorija:

Vinogradarstvo

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje!

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje koje možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću na Prijedlog Pravilnika o provedbi mjere Informiranje u državama članicama iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. - 2018.

Kako navode, u izmjene Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. -2018. (u daljnjem tekstu: Nacionalni program) uvrštena je nova mjera Informiranje u državama članicama, a koja obuhvaća informacije za potrošače u državama članicama u pogledu odgovorne konzumacije vina i rizika povezanih sa štetnom konzumacijom alkohola te o sustavu zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla Unije u pogledu posebne kakvoće, ugleda ili ostalih značajki koje vino ima zbog posebnog zemljopisnog okruženja ili podrijetla. Provođenjem informativnih aktivnosti jača se svijest ljudi prema odgovornom obrascu pijenja, informira se potrošače o obilježjima vinorodnih područja Hrvatske, osobinama hrvatskih vina sa zaštićenom oznakom izvornosti i općenito o EU sustavu kvalitete vina - zaštićenim oznakama izvornosti i zaštićenim oznakama zemljopisnog podrijetla.

Cilj je prikupiti mišljenje javnosti, primarno potencijalnih korisnika sredstava namijenjenih za ovu mjeru, a u cilju učinkovitije provedbe ove mjere. Obzirom da je nužno osigurati kontinuitet provedbe Nacionalnog programa, a uzimajući u obzir slabu iskorištenost omotnice namijenjene za ovaj program te uzimajući u obzir da je 2018. godina zadnja godina ovog petogodišnjeg programa koji završava 15. listopada 2018. godine, potrebno je u što skorijem roku donijeti Pravilnik o provedbi mjere Informiranje u državama članicama iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. - 2018., kako bi se nesmetano mogli raspisivati natječaji za dodjelu sredstava. Iz gore navedenih razloga neophodno je skratiti postupak donošenja predmetnog Pravilnika.

Savjetovanje je otvoreno do: 27.1.2018.

Foto: Pixabay/Elmanque

Broj pregleda članka: 188; Uspješnost članka: 15.4

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja

Tagovi: Pravilnik, Vino, Nacionalni program, Javno savjetovanje

Ključne riječi članka: mjere, informiranja, iz, nacionalnog, programa, pomoci, sektoru, vina, programa, nacionalnog, državama, mjere, članicama, sektoru, pomoći, zemljopisnog, podrijetla, savjetovanje, informiranje, izvornosti, nacionalnog programa, državama članicama, sektoru vina, pomoći sektoru, programa pomoći, 2014 2018, vina 2014, nacionalnog programa pomoći, programa pomoći sektoru, provedbi mjere informiranje


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!