• Javni poziv
  • 09.07.2020. 13:30

Javni poziv za mjeru Krizne destilacije vina i skladištenja

APPRRR je objavila Javni poziv na provedbu mjere Destilacija vina u kriznim slučajevima i mjere Potpora za krizno skladištenje iz Nacionalnog programa pomoći sektoru za razdoblje od 2019. do 2023. godine.

Foto: Jumpstory
  • 140
  • 17
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Javni poziv na provedbu mjere Destilacija vina u kriznim slučajevima i mjere Potpora za krizno skladištenje iz Nacionalnog programa pomoći sektoru za razdoblje od 2019. do 2023. godine.

"Cilj mjere Destilacija vina u kriznim slučajevima je osloboditi kapacitete prijema nove berbe grožđa, proizvodnje i skladištenja tako da se oslobađanje sa zaliha u skladištima proizvođača provede kroz dodjelu potpore proizvođaču, na razini veleprodajne cijene, ako ga preda na destilaciju", navode iz APPRRR-a.

Svrha mjere Potpora za krizno skladištenje vina je potaknuti proizvođače da određene količine zadrže u skladištu i ne stavljaju ga na tržište čime se uravnotežuje ponuda i potražnja u ovim okolnostima.

Javni poziv s pripadajućim obrascima možete preuzeti ovdje.

S provedbom aktivnosti korisnici mjere Destilacija vina u kriznim slučajevima mogu započeti nakon izdavanja Odluke o odobrenju kvote.

Aktivnosti vezane uz destilaciju trebaju biti dovršene do 14.09.2020. godine, koji je ujedno i krajnji rok za podnošenje Zahtjeva za isplatu. Razdoblje skladištenja može započeti s 15. srpnja 2020. godine, a aktivnosti trebaju biti dovršene do 12. rujna 2020. godine. 

Minimalno vrijeme trajanja skladištenja koje se može odobriti iznosi 30 dana.

Rok za podnošenje prijava na obje mjere počeo je teći 8. srpnja i traje do 14. srpnja 2020. godine.  


Tagovi

APPRRR Javni poziv Vino Destilacija Skladištenje


Autorica

Lucija Bencaric

Lucija je magistrica agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: [email protected] web: http://www.apprrr.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Razmišljam o mom šipku i kako bi ga, kad sazrije, očistio. Nema savjeta na youtubu :-)