Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinarija Jakopić
  • 13.11.2015. 17:30

Idealno vrijeme za kasnu berbu grožđa

U vinogradima međimurske vinogradarske obitelji Jakopić, berači su u kasnoj berbi ubrali preostale sorte grožđa.

Foto: Stjepan Mesarić
  • 360
  • 19
  • 0

U međimurskom predjelu Železna Gora u općini Štrigova, obitelj Jakopić se počela vinogradarstvom baviti još 1908. godine. Mlađi su nastavljali tradiciju, pa je briga o vinogradima i proizvodnja vina posao u kojemu sada sudjeluju tri generacije te obitelji.

Iako smo već solidno zagazili u studeni, topli i sunčani dani bili su idealni za kasnu berbu šipona, graševine i rajnskog rizlinga. Branimir Jakopić, koji brine o obiteljskoj vinariji, ističe, a prenosi portal medjimurje.rtl.hr kako su ovakvo vrijeme idealno za kasnu berbu, jer su sladori izvanredni, a kiseline solidne te vjeruje da će imati najbolje vino u posljednjih 20-ak godina.

U Vinariji Jakopić, tako se opravdano vesele vinskim natjecanjima i ocjenjivanjima, na koja će s ponosom donijeti svoja vina.

Foto: Stjepan Mesarić


Tagovi

Železna Gora Štrigova Branimir Jakopić Kasna berba Šipon Graševina Rajnski rizling Sladori Kiseline Međimurje Vinograd Proizvodnja vina


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]