Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Guutler Kft.
  • 12.06.2018. 16:30

Güttler predstavio revolucionarni Green menadžer vinogradarski kultivator

Firma Güttler iz Njemačke, sa sjedištem u Mađarskoj i Srbiji, se u pogledu inovacija nalazi u samom vrhu već više od 30 godina. Predstavila je na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu svoj Green menadžer koji je pobudio veliko zanimanje.

Foto: landwirt.com
  • 1.951
  • 130
  • 0

Njemačka firma Güttler sa sjedištem u Mađarskoj i Srbiji već više od 30 godina nalazi se u vrhu u pogledu inovacija, a predstavila je na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu svoj revolucionarni kultivator Green menadžer koji je pobudio veliko zanimanje. Potvrđuje to i činjenica da su već dva takva kultivatora prodana na srpskom tržištu. 

Riječ je o poljoprivrednoj mehanizaciji koja se koristi u voćnjacima i vinogradima, a s njom se obrađuje zemljište između redova, stabla odnosno čokota, što doprinosi jednostavnom ekološkom i vodoštedljivom ozelenjavanju.

Green menadžer - revolucionaran za vinograde

"Uz pomoć Green menadžera dobiva se optimalna regulacija tla, posebno u vinogradu gdje zemljište ne smije biti ni pretjerano suho niti pretjerano vlažno. Posebno se dobrim pokazao u radu s mladicama odnosno sadnicama voća i vinove loze, jer Green menadžer radi po principu stvaranja međureda sa sjemenima različitih dimenzija", istaknula je Csilla Petes, predstavnica firme Güttler za Srbiju.

Green menadžer voćarsko vinogradarski kultivator ima odvojene priključke u tri točke, koji se mogu koristiti odvojeno ili kombinirano. Uz pomoć ovog poljoprivredng stroja značajno se mogu potisnuti hidrofilne korovske vrste:

  • iznikle se biljke mogu povaljati u čitavoj širini međureda;
  • iznikle se biljke mogu presjecati po sredini ili čak po čitavoj širini međureda.

Inače, Csilla Petes je istaknula kako je ovaj stroj izumio jedan austrijski profesor i ponudio ga firmi koja je prepoznala da se radi o revolucionarnom stroju. Zato se ona nada da će u skorije vrijeme sve vinarije imati ovaj kultivator.

U video prilogu pogledajte Green menadžer u radu:


Tagovi

Guttler Čila Peteš Green menadžer Vinogradarstvo Kultivator


Autor

Ljiljana Milovanović

Više [+]

Poljoprivredna tehničarka voćarsko- vinogradarskog smjera s bogatim novinarskim iskustvom u različitim medijima. Ljubiteljica pasa.


Partner

Güttler Kft. (RH)

Kulterulet 022/35, 6801 Hodmezovasarhely, Mađarska
e-mail: lilla.hejja@guttler.hu web: http://www.guttler.rs/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?