• Tehnologija proizvodnje vina
  • 14.01.2017. 10:30

Godinama usavršava nove mješavine i okuse vina

Tajne vrhunskog vina dobro poznaje Ivan Roginić iz Oriovca koji već godinama usavršava nove mješavine i okuse no kako kaže, vinarstvo je ozbiljan posao koji zahtijeva određene preduvjete.

Foto: rexromae/pixabay.com
  • 1.261
  • 135
  • 0

Iako su dani berbe grožđa već odavno prošli, još neki nasadi vinove loze su pod snježnim pokrivačem, a prava znanost o vinu tek treba otkriti tajne u vinskim podrumima. Tajne vrhunskog vina dobro poznaje Ivan Roginić iz Oriovca koji već godinama usavršava nove mješavine i okuse no kako kaže, vinarstvo je ozbiljan posao koji zahtijeva određene preduvjete.

"Riječ je o minimumu higijensko-tehničkih uvjeta koje zahtjeva ministarstvo, primjerice registrirana burad, pumpe, filteri, sredstva za pranje buradi i tako dalje", ističe Roginić.

Tehnologija proizvodnje vina s godinama se razvijala, pa su tako stare navike odavno izbačene iz podruma. Koje savjete o proizvodnji vina ima Ivan Roginić, pogledajte u videoprilogu.

Foto: rexromae/pixabay.com


Tagovi

Vino Tehnologija Život i zemlja Pravila Ministarstvo Uvjeti


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!


Partner

Slavonskobrodska televizija

Mile Budaka 1/4, 35000 Slavonski Brod, Hrvatska
tel: +385 (0)35 210 250, e-mail: sbtv@sbtv.hr web: http://sbtv.hr/