Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ToTy 2022
  • 31.10.2022. 12:00

Antonio Carraro Mach 4 Tony finalist u kategoriji specijaliziranih traktora

Specijalist za vinogradarsku proizvodnju, Mach 4 Tony, je sinteza najboljih tehnologija iz radionice ovog poznatog talijanskog proizvođača, kompaktni traktor jedinstven po hidrostatskom pogonu na četiri gusjenice, reverzibilnim upravljanjem i oscilirajućom šasijom

Foto: printscreen Antonio Carraro video
  • 1.946
  • 101
  • 0

Vrlo zanimljiv model kandidirao je u ovogodišnji izbor "Tractor of the Year" poznati talijanski proizvođač vinogradarskih traktora Antonio Carraro. Uvijek usmjereni na inovacije, razvoj hidrostatskih strojeva im je, kažu njihovi inženjeri, u konstantnom fokusu pa su posljednjih godina proširili ponudu na "stroj koji su profesionalci čekali“. Tako je hidrostatski prijenos razvijen u vlastitoj radionici sada dostupan u traktorima od 25 do 100 konjskih snaga.

Ukratko, TotY finalist u kategoriji specijaliziranih traktora, jedini je zglobni traktor s četiri gumene gusjenice i hidrostatskim pogonom te reverzibilnim upravljačkim sustavom. Kupcima posebno zanimljiv, ovaj sustav kojem se sve upravljačke kontrole mogu zarotirati za 180 stupnjeva u par sekundi, omogućava nastavak nesmetanog rada u suprotnom smjeru s punim pogledom na sve (prednje/stražnje) priključne uređaje.

Stvoren i za rad u blatu 

Tako je Mach 4 Tony sinteza najbolje tehnologije Antonia Carrara. Uključujući i nosač motora. Traktori ovog proizvođača karakteristični su po svojoj ActioTM šasiji koja stroju daje vuču, balans, agilnost i manevrivost. Zahvaljujući zglobnoj šasiji stražnje gusjenice hode kroz iste tragove kao i prednje, čak i kod punog okreta, pa je maksimalno nježan prema tlu. Stvoren i za rad u blatu, ističu inženjeri, odolit će bez problema isvakom i jačem bočnom nagibu. Jer ova specijalna šasija s oscilacijom od 15 stupnjeva omogućava  i obradu tla na zahtjevnim područjima uz potpunu sigurnost. No, gospodarit će suvereno i otvorenom cestom, na 40 km/h, i to praktično nečujno.

Mach 4 Tony poznatog talijanskog proizvođača vinogradarskih traktora 

Jedna od najjačih aduta svakako je Tony transmisija koja je postavila nove standarde. Hibridni hidrostatki prijenos omogućava prijenos sve snage na tlo, zadovoljavajući pri tome maksimalnu udobnost u radu jer je mijenjanje brzina iako mehaničko (četiri brzine) praktično bestupnjsko. Nova transmisija s potpunom eliminaciojm uporabe kvačila je upravljana s ITAC inteligentnim Antonio Carraro upravljačkim sustavom  koji kontrolira TMC (Tracrom manager control) softwer.

Motor i prijenos skladno rade zajedno, zahvaljujući najnovijim tehnološkim rješenjima koja zglobnom gusjeničaru omogućavaju neometan moment sile od 0 do 30 km/h i osiguravaju učinkovit  rad i jednostvanu i sigurnu vožnja. Ovo potonje upotpunjava parkirna kontrola na kosini (Stand Still sistem).

Mach 4 Tony pogoni 4-cilindarski Kubota 3,5 litarski diesel motor sa 75 konjskih snaga u verziji Stage V emisije ispušnih plinova. U planu im je, najavljuju, dostići 102 KS uz Stage V standarde. Maksimalna moment sile 0d 305 Nm postiže na 1.500 okretaja u minuti. Potrošnja goriva je 260 gr/kW/h.

 Certifikat 4 kategorije filtracije

Standardna brzina priključnog vratila je 540 odnosno 540E okretaja u minuti, a uključivanje je proporcionalno elektrohidraulično. Ovaj je TotY finalist standardno opremljen sa 43 litarskom hidrauličkom pumpom osim koje ako kupac želi može u narudžbi odabrati onu protoka 52 lit/min. Na raspolaganju su 4 stražnja i 2+1 prednja priključna ventila. Maksimalni stražnji podizni kapacitet je 2,4 a prednji 1 tona.

Kabina u jedinstvenom monolitnom okviru koji jamči savršenu toplinsku i zvučnu izolaciju ima certifikat 4 kategorije filtracije (za siguran rad sa sredstvima za zaštitu bilja) te ROPS i FOPS (sigurna od prevrtanja i padajućih objekata).

Zglobni traktor s četiri gumene gusjenice

Udobnost upravljanja upotpunjava sofisticirana elektronika koja omogućava pametnu poljoprivredu (ISObus AEF kompatibilna). Višenamjenska konzola s desne strane sjedala omogućava operateru nadzor nad svim hidrauličkim i transmisijskim kontrolama pri ruci. Funkcije hidraulike mogu se prema želju progranirati na za to predviđenoj dugmadi na upravljaču.


Fotoprilog


Tagovi

Toty Antonio Carraro Finalist Trakor godine Antonio Carraro Mach 4


Autorica

Renata Prusina

Više [+]

Diplomirana inženjerka agronomije s dugogodišnjim novinarskim i uredničkim iskustvom. Članica nekoliko novinarskih asocijacija među kojima je i TotY. Osim svojim perom, voli bilježiti i objektivom.


Partner