Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Promocija vina
  • 26.02.2015. 19:10

Amerikanci vole hrvatska vina

Hrvatski su vinari na događanju predstavili posebnosti četiri hrvatske vinogradarske regije i najbolja vina s brojnim međunarodnim odličjima naših vinarija. Cilj projekta je povećanje prepoznatljivosti hrvatskih vina na tržištu SAD-a odnosno povećanje izvoza, kako količinski, tako i vrijednosno.

Foto: HGK, Ministarstvo turizma RH
  • 231
  • 21
  • 0

U organizaciji Udruženja vinarstva Hrvatske gospodarske komore, u Astor centru u New Yorku održano je godišnje kušanje hrvatskih vina, uključujući i dvije Masterclass degustacije.

Na kušanju su bili i ministar turizma RH Darko Lorencin te direktor Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić. Hrvatski su vinari na događanju predstavili posebnosti četiri hrvatske vinogradarske regije i najbolja vina s brojnim međunarodnim odličjima naših vinarija i to Agrolaguna, Badel 1862, Benmosche Family Vineyards, Bibich, Degrassi, Feravino, Galić, Grgić Vina, Korak, Korta Katarina, Kozlović, Krauthaker, Lagradi, Markus, Matošević, Miloš, PP Orahovica, Rizman, Rota vina, Saints Hills, Stina Vino, Suha Punta, Vinogradi Volarević, Zigante i Zlatan Otok.

Prisutni su imali priliku uživati i u tradicionalnim jelima hrvatskih regija, poput škampa na buzaru, školjki, tartufa, janjetine i štrudli. Godišnje kušanje vina glavna je aktivnost Projekta - Promidžba hrvatskih vina na tržištu Sjedinjenih Američkih Država, a čija je realizacija sufinancirana sredstvima Europskog poljoprivrednog jamstvenog fonda i Državnog proračuna Republike Hrvatske, odnosno Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. - 2018. godina.

Cilj je povećanje izvoza

Cilj projekta je povećanje prepoznatljivosti hrvatskih vina na tržištu Sjedinjenih Američkih Država, odnosno povećanje izvoza, kako količinski, tako i vrijednosno. Više od 500 prijavljenih sudionika za događaj, od vinskih stručnjaka, predstavnika medija, distributera, ugostitelja i touroperatera, govori o velikom interesu za hrvatska vina i ostvareni su brojni kontakti hrvatskih vinara s potencijalnim kupcima koji će zasigurno rezultirati boljem pozicioniranju hrvatskih vina na američkom tržištu i povećanju izvoza, ističu u HGK.

"Važan segment naše raznolike ponude svakako je i eno-gastronomija koju i Strategija razvoja turizma definira kao jedan od ključnih proizvoda kada govorimo o povećanju turističkog prometa i produljenju sezone. Zadovoljan sam turističkim prometom kojega Hrvatska ostvaruje na američkom tržištu, no rezultati uvijek mogu biti i bolji, stoga i organiziramo ovakve aktivnosti", kazao je ministar Darko Lorencin.

Brand strategija hrvatskih vina

Promidžba hrvatskih vina glavni je projekt sveobuhvatne brand-strategije Udruženja vinarstva - Vina Croatia - Vina Mosaica. Jedinstveni vizualni identitet svih aktivnosti na projektu definiran je postojećim grafičkim rješenjima strategije, a to su znak za vina Hrvatske i četiri znaka za vina iz četiri vinogradarske regije Hrvatske - Slavonija i Hrvatsko Podunavlje, Bregovita Hrvatska, Istra i Kvarner i Dalmacija.

"Ovakva događanja jedinstvena su prilika da se naša vina predstave i približe vrlo zahtjevnom i ogromnom američkom tržištu. Vidim brojne izazove, ali i mogućnosti za hrvatske vinare s proizvodom posebne kakvoće i prepoznatljivosti", rekao je o godišnjem kušanju vina Ivica Matošević, potpredsjednik Izvršnog odbora Udruženja vinarstva Hrvatske gospodarske komore.

Foto: HGK, Ministarstvo turizma RH


Tagovi

Udruženje vinarstva New York Astor centar Kušanje hrvatskih vina Darko Lorencin Ratomir Ivičić Hrvatska turistička zajednica Ministarstvo turizma Škampe na buzaru Školjke Tartufi Janjetina Štrudli Europski poljoprivredni jamstveni fond Nacio


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Za koliko posto je smanjen ovogodišnji prinos u vašem vinogradu?

92


Glasova: 13

Od 10% do 20% 14,1%

Glasova: 12

Od 20% do 30% 13,0%

Glasova: 19

Od 30% do 50% 20,7%

Glasova: 25

Više od 50% 27,2%

Glasova: 23

100% 25,0%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobro raspoloženje na Sabatini ne može pokvariti ni prevrtljivo vrijeme!