Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 28.09.2015. 07:30

Što ruralni razvoj nudi šumoposjednicima?

U Garešnici će 29.09. biti održano predavanje o mjerama Ruralnog razvoja koje se tiču privatnih šumoposjednika odnosno mogućnosti nabave strojeva i općenito ulaganja u šumarsku djelatnost.

Foto: depositphotos.com, mariocigic
  • 329
  • 29
  • 0

Savjetodavna služba i Udruga privatnih šumovlasnika Garešnica, organiziraju predavanje o mogućnostima korištenja sredstava za šumoposjednike iz Fonda za ruralni razvoj RH u programskom razdoblju od 2014. - 2020. Predavanje će se održati 29. rujna 2015. godine s početkom u 10:00 sati u maloj dvorani Hrvatskoga doma u Garešnici.

Govorit će se o mjerama i operacijama iz Programa ruralnog razvoja koje se tiču privatnih šumoposjednika i to u prvome redu Mjere 4. Ulaganja u fizičku imovinu, podmjere 4.3. Potpora za ulaganja u infrastrukturu vezano uz razvoj, modernizaciju i prilagodbu poljoprivrede i šumarstva i operacija 3 Ulaganje u šumsku infrastrukturu.

Ulaganje u šumarske tehnologije i isplativost šuma

Također govorit će se i o Mjeri 8 Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanja isplativosti šuma, podmjeri 8.6. Ulaganja u svrhu poboljšanja otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava, operaciji 1 Prevođenje degradiranih šumskih sastojina i šumskih kultura u šumske sastojine visokog uzgojnog oblika, operaciji 2 Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje odgovarajuće infrastrukture za rekreaciju u javne svrhe u šumama, podmjeri 8.7. Ulaganja u šumarske tehnologije te u proizvodnju i marketing šumskih proizvoda, operaciji 1 Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumsko-uzgojnim radovima, operaciji 2 Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u primarnoj preradi drva i operaciji 3 Promocija drvnih i nedrvnih šumskih proizvoda.

Prema najavama, priprema natječaja za podmjeru 8.6 je u toku, natječaj za podmjeru 4.3 trebao bi biti raspisan tokom listopada ove godine. Svi zainteresirani svoj dolazak mogu potvrditi na broj 01/4882-728 ili na e-mail: dina.trcic@savjetodavna.hr.

Foto: depositphotos.com, mariocigic


Tagovi

Savjetodavna služba Privatni šumovlasnici Prerada drva Šumarske tehnologije Šumske sastojine Garešnica Mjera 4 Podmjera 4.3. Šumska infrastruktura Operacija 3 Podmjera 8.6 Operacija 1 Operacija 2 Podmjera 8.7 Priprema natječaja


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?