Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 01.02.2019. 11:30

Što donosi novi Zakon o lovstvu?

Otvoreno je javno savjetovanje za Nacrt prijedloga zakona o izmjenama Zakona o lovstvu, s konačnim prijedlogom zakona.

Foto: Pixabay/JamesDeMers
  • 2.864
  • 260
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje koje možete pronaći na poveznici.

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću za Nacrt prijedloga zakona o izmjenama Zakona o lovstvu, s konačnim prijedlogom zakona

Kako objašnjavaju, Zakonom o lovstvu (Narodne novine“, br. 99/18-) uređuje se gospodarenje lovištem i divljači. Inspekcijski nadzor nad provedbom odredbi navedenoga Zakona i propisa donesenih na temelju navedenog Zakona obavlja lovna inspekcija Ministarstva poljoprivrede, dok upravni nadzor obavlja Ministarstvo poljoprivrede. Nacionalnim programom reformi za 2018. utvrđene su mjere za jačanje konkurentnosti gospodarstva i unaprjeđenje poslovnog okruženja (mjera 4.1. i 4.1.1.) te s njima u vezi mjera "Objedinjavanje gospodarskih inspekcija“ kao temelj za učinkovitije obavljanje inspekcijskih poslova, koji se sada obavljaju u središnjim tijelima državne uprave, u konkretnom slučaju inspekcijskih poslova koje obavlja lovna inspekcija Ministarstva poljoprivrede.

S obzirom na to da poslove inspekcijskih nadzora iz nadležnosti lovne inspekcije Ministarstva poljoprivrede od 1. travnja 2019. godine preuzima Državni inspektorat, potrebno je izmijeniti odredbe Zakona o lovstvu (Narodne novine, broj 99/18).

Savjetovanje je otvoreno do: 15.2.2019.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Zakon o lovstvu Nacrt Javno savjetovanje Lovstvo


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nema ulja za kupit.