Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dan šuma
  • 21.03.2016. 19:35

Danas se obilježava Svjetski dan šuma!

Cilj obilježavanja Dana šuma jest da nas podsjeti na važnost njihova očuvanja i očuvanja šumskih ekosustava koji pripadaju najznačajnijim bioekološkim entitetima na Zemlji.

  • 396
  • 15
  • 0

21. ožujka obilježava se kao Svjetski dan šuma. Šume su tvornice kisika, a cilj obilježavanja Dana šuma jest da nas podsjeti na važnost njihova očuvanja i očuvanja šumskih ekosustava koji pripadaju najznačajnijim bioekološkim entitetima na Zemlji. Oni imaju veliki značaj za biosferu i dobro je povremeno se podsjetiti kako je važno odgovorno se odnositi prema šumama, ali i prirodi uopće, kako bismo svojim potomcima u naslijeđe ostavili mjesto za život koje obiluje bioraznolikošću, ali i zdravu životnu sredinu.

U 25 godina nestalo 300 milijuna hektara šuma

Poražavajući je podatak da je u posljednjih 25 godina u svijetu nestalo čak 300 milijuna hektara šuma. U 2015. godini, pod šumama je u svijetu bilo 3.869 milijuna hektara. Površine pod šumama se u svijetu konstantno smanjuju zbog porasta potrošnje drveta, čime je znatno porastao i ekonomski značaj šuma. Opće i zdravstveno stanje šuma u Europi progresivno se pogoršava i kao zadatak društva nameće se saniranje takvog stanja.

Dan šuma posvećen temi Šume i vode

Ovogodišnji Međunarodni dan šuma je, prema odluci Foruma o šumama Ujedinjenih naroda - UNFF i kolaborativnih partnera za šume, posvećen temi Šume i vode, s ciljem podizanja svijesti o tome kako su šume ključ za opskrbu planete pitkom vodom. Više informacija o Međunarodnom danu šuma možete dobiti na stranici Svjetske organizacije za hranu i poljoprivredu FAO, a ispod možete pogledati FAO promotivni video povodom ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana šuma.


Tagovi

FAO Krčenje šuma Svjetski dan šuma