Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • OPG Mihael Sklizović
  • 17.02.2016. 17:35

Želim raditi na svojoj, a ne u tuđoj zemlji!

Još jedna priča o mladom poljoprivredniku iz Rakitovice koji se unatoč teškim uvjetima za opstanak stočarstva pokušava izboriti za svoju proizvodnju.

  • 4.524
  • 854
  • 0

U Hrvatskoj se gasi desetak obiteljskih gospodarstava dnevno. Loša je to situacija u zemlji u kojoj je poljoprivreda oduvijek bila zamašnjak gospodarstva. No, još uvijek ima onih proizvođača koji vjeruju u svoj uspjeh.

Mihael Sklizović iz Rakitovice je već osam godina svoj vlastiti šef, a tek mu je 26. No, i on je svjestan da se problemi samo gomilaju, posebno u proizvodnji mlijeka. Ima 18 grla stoke, od čega je 12 muznih krava, što je danas veliki uspjeh u stočarstvu. "Ako idemo s tendencijom rasta, najpotrebnije nam je poljoprivredno zemljište", govori Mihael.

"Prije desetak godina stvarale su se i poticale velike farme, operativni programi. Postavili su nam europske standarde i nudili ulaganja u velike farme koje su danas većinom propale. Tapšali su nas po ramenu, cijena mlijeka još je bila prihvatljiva, studijske analize išle su proizvođačima u korist. Kada smo uspostavili proizvodnju, tržište se srušilo, a danas prodajemo mlijeko za upola manju cijenu", priča svoju priču i dalje vjeruje u oporavak sela koje je danas kako i sam kaže, devastirano.


Tagovi

Mihael Sklizović Stočarstvo Muzne krave Standardi OPG


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com