Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potres na Novom Zelandu
  • 15.11.2016. 10:30

Zarobljene na otoku krave preživjele razoran potres

Kravlja obitelj ostala je nakon potresa jačine 7,5 stupnjeva po Richteru zarobljena na malenom zelenom otoku oko kojeg je doslovno ostala provalija.

  • 3.565
  • 470
  • 0

Potres jačine 7,5 stupnjeva po Richteru koji je pogodio Novi Zeland i uzeo dvije ljudske žrtve, uspjele su igrom sudbine preživjeti dvije krave i tele. Nevjerojatan prizor zabilježen je helikopterom. Naime, kravlja obitelj ostala je nakon potresa zarobljena na malenom zelenom otoku oko kojeg je doslovno ostala provalija.

Jak potres čiji je epicentar bio 91 kilometar od grada Christchurcha na Južnom otoku, dogodio se u ponedjeljak nakon ponoći. Iza sebe je ostavio pustoš. Uništene su ceste i druga infrastruktura, nastale su velike pukotine i klizišta koja onemogućavaju pristup pogođenim mjestima.

Potres je uzrokovao i prekid opskrbe strujom te telekomunikacije, piše boingboing.net, a krave su, prema pisanju stranih medija, na sigurnom.

Foto i video: ZCC VID/Youtube


Tagovi

Potres Novi Zeland


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).