Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 03.12.2015. 11:45

Za poljoprivrednu mehanizaciju 374 tisuće kuna

Obrt Željka Fabrica iz Drenja bavi se ovčarstvom i ratarstvom, a IPARD novcem kupljen je traktor te nekoliko strojeva.

Foto: pixabay.com
  • 245
  • 22
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 101 Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva u svrhu restrukturiranja i dostizanja standarda zajednice.

Obrtu u poljoprivredi Fabric, vlasnika Željka Fabrica iz Drenja u Osječko-baranjskoj županiji, isplaćeno je 374.443,95 kuna za ulaganje u poljoprivrednu mehanizaciju vezanu uz daljnji razvoj ovčarstva. Korisnik je nabavio traktor, traktorski prednji utovarivač te sijač za direktnu sjetvu i reduciranu obradu tla.

Željko Fabric je 12 godina radio u Austriji, također u poljoprivrednoj djelatnosti, no vratio se u Hrvatsku i u Drenju nastavio posao, ali sada kao vlasnik obrta. Ima stado od 350 ovaca i obrađuje više od 200 hektara zemlje. Mediji još pamte kako je nakon velikih poplava u Slavoniji, organizirao doniranje stoke i hrane nastradalim gunjanskim obiteljima, ali bez posrednika, već su životinje i druge potrepštine osobno vozili gospodarstvima koja su to tražila. I sam je darovao nekoliko desetaka ovaca.

Foto: pixabay.com


Povezana stočna vrsta

Ovčarstvo

Ovčarstvo

Ovčarstvo je izrazito rasprostranjena grana stočarstva te se ovce mogu naći na svim kontinentima osim Antartike. Važnost ovčarstva varira ovisno o pojedinim zemljama te su osobito... Više [+]

Tagovi

Agencija za plaćanja IPARD Mjera 101 Obrt u poljoprivredi Željko Fabric Drenje Osječko-baranjska županija Ovčarstvo Prednji utovarivač Obrada tla Austrija Slavonija Poplave Gunjanske obitelji Donacije


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Haj došlo vrijeme... za zaštitu ječma od korova!