Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 05.01.2016. 17:35

Uskladištite svinjsko meso uz potpore

Agencija za plaćanja poziva sve koji imaju skladišne kapacitete da se podnesu prijave za skladištenje svinjetine, za što će im biti isplaćena potpora.

  • 593
  • 115
  • 0

Sukladno Uredbama Europskoga vijeća i Komisije o otvaranju privatnog skladištenja svinjskog mesa i utvrđivanju iznosa potpore, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju poziva sve zainteresirane da podnesu ponude za potporu privatnom skladištenju svinjskog mesa.

Uskoro EU potpore za skladištenje svinjetine!

Ugovoreno razdoblje skladištenja može biti od 90, 120 ili 150 dana.

Prihvatljivost proizvoda i zahtjevi kakvoće

Potpora se odobrava samo za skladištenje svinjskog mesa primjerene tržišne kakvoće, podrijetlom iz Europske unije, koje ispunjava slijedeće kriterije:

  • dobiveno je od svinja uzgojenih, odnosno othranjenih najmanje zadnja dva mjeseca na području Europske unije i zaklanih najviše 10 dana prije uskladištavanja mesa,
  • dobiveno je od životinja uzgojenih u skladu s veterinarskim pravilima,
  • kojemu je dodijeljena oznaka zdravstvene ispravnosti o utvrđivanju određenih higijenskih pravila za hranu životinjskog podrijetla,
  • koje nema svojstva koja ga čine neprikladnim za skladištenje ili naknadnu uporabu,
  • ne potječe od životinja zaklanih zbog izvanrednih mjera i koje je
  • uskladišteno svježe, a skladišteno u smrznutom obliku.

​Ponude za potporu privatnom skladištenju podnose se zajedno s preslikom dokaza o uplati sredstva osiguranja na e-mail adresu: intervencije@apprrr.hr a originali poštom na adresu: Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb.

Obrazac ponude za potporu privatnom skladištenju svinjetine možete preuzeti ispod teksta. U slučaju dodatnih pitanja nazovite Službu za intervencije na tržištu za stočarstvo, koja djeluje u sklopu Agencije za plaćanja, na broj telefona: 01/ 6002-854.

Privatno skladištenje je mjera uređenja unutarnjeg tržišta kojom EU želi izbjeći ili ublažiti poremećaje na tržištu, sufinanciranjem troškova skladištenja određenog proizvoda.


Dokumenti


Tagovi

Privatno skladištenje Svinjetina Iznos potpore Agencija za plaćanja


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.