• Krađa ovaca
  • 17.08.2019. 10:30

U Velikoj Britaniji naveliko kradu ovce: Prošli tjedan otuđeno 64 grla

Uz dronove i povećanu policijsku patrolu, poljoprivrednicima i vlasnicima zemljišta širom regije podijeljeno je 150 znakova upozorenja.

Foto: Pixabay/PublicDomainPictures
  • 281
  • 30
  • 0

Krađa ovaca u Velikoj Britaniji nekada je bila problem malog razmjera, no sada se broj ukradenih ovaca broji u tisućama, a organiziraju ih kriminalne bande. Lopovi su ukrali 64 ovce s polja u posljednjem incidentu krađe ovaca u Northamptonshireu.

Životinje su odvedene u West Haddon prošli tjedan. Policija krađu povezuje s nizom incidenata širom regije u kojima je od veljače zaklano 81 janjadi i ovaca, a 258 grla je ukradeno, navodi BBC.

Kodiranim bojama i uređajima za praćenje bore se protiv krađe ovaca

Ranije ovog mjeseca, tamošnje snage pokrenule su noćne patrole s dronovima u namjeri da pronađu odgovorne za napade na životinje. Službenici vjeruju da su ukradene i ubijene životinje zatim ilegalno prodavane restoranima i trgovinama te vjeruju da se za krađu ovaca koristi nekakva prikolica.

Uz dronove i povećanu policijsku patrolu, poljoprivrednicima i vlasnicima zemljišta širom regije podijeljeno je 150 znakova upozorenja. Policija poziva poljoprivrednike i ostale koji žive u ruralnim dijelovima zemlje da budu na oprezu.


Izvori

BBC


Tagovi

Krađa ovaca Engleska Northamptonshire


Autorica

Karolina Rastija

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ideje za alat. Paleta i mašta ;)