Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uzgoj goveda
  • 01.04.2022. 15:00

Tromjesečno tele na aukciji dostiglo cijenu od 70.300 eura

Žensko tele Talika bilo je najveći favorit na aukciji jer nosi genetiku bika Foremana, koji je jedan od trenutnih bikova broj 1 na njemačkoj top listi

Foto: Facebook/Rinder Allianz
  • 1.583
  • 229
  • 0

Na tradicionalnoj aukciji "Sunrise Sale" koja je zbog situacije s koronom održana putem YouTube live streama, ostvarena je senzacionalna prodaja, na svojim je stranicama objavio organizator, Rinder Allianz, njemačka tvrtka za uzgoj goveda s fokusom na proizvodnju i prodaju sperme, usluge oplodnje i drugo. 

Tele holstein pasmine, koje nema puna tri mjeseca je prodano za nevjerojatnih 70.300 eura. Prodaja je veliki uspjeh za kompaniju za uzgoj goveda Uckermark Agrarprodukte Dedelow GmbH, naglašava organizator. 

Riječ je o ženskom teletu Talika P RDC koje je bilo najveći favorit na aukciji jer nosi genetiku bika Foremana, koji je jedan od trenutnih bikova broj 1 na njemačkoj top listi.

Prosječan prihod po grlu je 9.300 eura

Osim Talike, na aukciju su ponuđena 44 mlada goveda najbolje genetike. Drugu najvišu cijenu od 35.500 eura dostiglo je tele Im funny, a treću od 20.600 tele Lima. 

Izuzetna ponuda nije privukla samo ponuđače iz Njemačke, već i iz susjednih zemalja poput Danske, Francuske, Španjolske, Italije, Nizozemske, Švicarske, Sjeverne Irske, Austrije i Belgije. U aukciji je sudjelovalo 2.300 ljudi širom svijeta. 

Prosječan prihod po grlu je bio 9.300 eura što je uvećanje od 1.100 eura u odnosu na prethodnu godinu. 


Tagovi

Aukcija Cijena teleta Sunrise Sale Rinder Allianz Genetika Bik Foreman Uzgoj goveda Holstein pasmina


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije