• Istarsko govedo
  • 30.07.2017. 15:00

Raste broj istarskih goveda, naše zaštićene pasmine

Na izložbi rasplodnih grla Istarskog goveda ove je godine izloženo ukupno 60 rasplodnih grla, a šampionsko grlo je krava uzgajivača Antona Rabara, Ladići, Općina Kanfanar.

  • 1.293
  • 268
  • 0

Već 19. Izložba rasplodnih grla Istarskog goveda održana je u Višnjanu. Izložbu je otvorio državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak te naglasio da je istarsko govedo naša izvorna i zaštićena pasmina čiji broj je iz godine u godine u porastu zahvaljujući naporu vrijednih uzgajivača, Savezu uzgajivača Istarskog goveda, Hrvatskoj poljoprivrednoj agenciji te lokalnim, županijskim i državnim institucijama.

Prema podacima APPRRR u 2016. godine bilo je u sustavu državne potpore 899 rasplodnih grla ove vrijedne pasmine koja je povijesno vrlo značajna za stanovnike Istre.

Na izložbi ove je godine izloženo ukupno 60 rasplodnih grla, a šampionsko grlo je krava uzgajivača Antona Rabara, Ladići, Općina Kanfanar.

Foto. Facebok/Tugomir Majdak


Tagovi

Istarsko govedo Višnjan Izložba


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijatelj Igor šalje predivne fotke s putovanja po Nizozemskoj :)

#divno