Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 18.10.2019. 10:30

Program potpore za sufinanciranje rada uzgojnih udruženja u području stočarstva

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje.

Foto: Pixabay/Didgeman
  • 629
  • 45
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje.

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću za Nacrt prijedloga programa potpore za sufinanciranje rada uzgojnih udruženja u području stočarstva

Kako objašnjavaju, program potpore za sufinanciranje rada uzgojnih udruženja u području stočarstva izrađen je na temelju članka 39. stavka 2. Zakona o poljoprivredi (Narodne novine, broj 118/2018), a u skladu s člankom 27. stavkom 1. Uredbe komisije (EU) br. 702/2014 od 25. lipnja 2014. o proglašenju određenih kategorija potpora u sektoru poljoprivrede i šumarstva te u ruralnim područjima spojivima s unutarnjim tržištem u primjeni članka 107. i 108. o funkcioniranju Europske unije s ciljem učinkovitije provedbe uzgojnih programa te organizacijskog i infrastrukturnog unaprjeđenja uzgojnih udruženja u području stočarstva. Cilj savjetovanja je dobiti mišljenja na predloženi program od zainteresirane javnosti.

Cilj Programa je sufinanciranjem rada uzgojnih udruženja omogućiti učinkovitiju provedbu programa uzgoja stoke u Republici Hrvatskoj, pri čemu će se sufinancirati:

  1. utemeljenje i/ili vjerodostojno vođenje matičnih knjiga;
  2. provođenje postupaka ispitivanja proizvodnosti i testiranja stoke u svrhu procjene njihove uzgojne vrijednosti te radi unaprjeđenja i očuvanja pasmina stoke;
  3. organizacijsko i infrastrukturno unaprjeđenje rada uzgojnih udruženja

Savjetovanje je otvoreno do: 24.10.2019.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Potpore Javno savjetovanje Uzgojna udruženja Uzgoj stoke


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).