Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 08.01.2016. 13:20

Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu 3,6 milijuna kuna

Zagorski OPG Trbušić Marija bavi se svinjogojstvom, a IPARD novac pomogao mu je u nadogradnji farme i nabavci strojeva.

  • 1.500
  • 128
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 101 Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva u svrhu restrukturiranja i dostizanja standarda zajednice.

Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Marija Trbušića iz Bedekovčine u Krapinsko-zagorskoj županiji isplaćeno je 3.621.193,91 kuna za nadogradnju farme svinja te nabavu poljoprivredne mehanizacije i opreme.

IPARD sredstvima nabavljeni su traktor, prskalica, traktorska prikolica, traktorska cisterna, rasipač umjetnog gnojiva, kukuruzna sijačica, rotodrljača te plug. U modernoj farmi je trenutno 100 krmača i 650 tovljenika. Da do radnika na poljoprivrednim gospodarstvima nije lako doći, dokaz je i ovaj OPG koji je prošloga mjeseca stočara tražio i preko Agroklub oglasnika. U razgovoru s Marijom Trbušićem, doznajemo da mu se javilo 15-ak kandidata od kojih je zaposlio jednoga.


Tagovi

IPARD Mjera 101 OPG Trbušić Mario Bedekovčina Krapinsko-zagorska županija Farma svinja Tovljenici Stočar


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P