Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredna zadruga
  • 19.03.2014. 17:00

Mreža mljekomata "Dar prirode" kvalitetom zove

Zadruga je gospodarsko pravni subjekt u kojem su "solisti" nepoželjni, ali do lipe se znade što je čije

  • 898
  • 129
  • 0

Direktna prodaja pruža mnoge prednosti onim pojedincima koji traže priliku za ostvarivanje dodatnog prihoda i izgradnju vlastitog poslovanja. Idealan je izbor za one potrošače koji više vole alternativan način kupovanja od, primjerice onog u trgovačkim centrima te koji prije kupnje žele dobiti detaljno savjetovanje o tome što i kako kupuju.

Maja Jurkas

Direktnom prodajom preko automata farmeri dobivaju „živi“ novac, a potrošači bogomdano mlijeko i prerađevine. Do kraja mjeseca, a nakon dužeg razmatranja i dogovaranja svih pojedinosti i detalja, farmeri govedarstva i mljekarstva Stjepan Vrhovec - Pluska, Vlado Jurkas-Harmica, Zvonko Buršić - Dubravica, Mario Podhraški - Zagorska sela, Anđelko Kiseljak - Krapina, Stjepan Pogačić - Luka, Zvonko Krošlin - Hum na Sutli, Vladimir Ljubić- Desinić, Zlatko Mužinić - Sveti Ivan Zelina, Ivica Hajdina - Dugo Selo, Kristijan Pandek - Sesvete te voditelj projekta Darko Pavičević - Zaprešić, održat će osnivačku skupštinu mljekarsko stočarske zadrugeDar prirode“. Osnovna djelatnost bit će joj direktna prodaja svježeg mlijeka i proizvoda od mlijeka putem mreže automata.

Darko Pavličević

Koliko znademo, to će biti prva zadruga - pravni i gospodarski subjekt u nas koja će se baviti prvenstveno poslom, nije udruga, ne bazira se na poticajima i ne bavi se politikom ni strategijom, ali niti nekadašnjim zadrugarstvom u kojem je bilo sve zajedničko, a briga ničija. Ne boje se niti konkurencije i podmetanja velikih, jer njihov adut nisu količine nego izvorna domaća Bogom dana kakvoća mlijeka, kojega mnogi piju i na čaše neposredno kraj mljekomata.

"Računica je jasna od početka (o detaljima ćemo pisati kad ih skupština usvoji), ali osnovno je da nema miješanja mlijeka, a osobna iskaznica ili matični broj u Zadruzi je količina i kakvoća njegove isporuke, a odgovornost snosi za ispravnost cijelog farmerskog procesa",

Božica Vrhovec

kaže Darko Pavičević. Farmeri se bave svojim poslom, zadruga je u tome servis. Proizvođačima je najbitnije da prodaju direktno, jer „brza lova je živa lova“, a potrošači će se na okus finog domaćeg nefabriciranog mlijeka lako naučiti, jer prihvaćanje boljega u ljudskoj je prirodi. S druge strane, birokratskim paragrafima nek se (bez rezultata) i dalje bave tisuće činovnika dok se netko ne sjeti da ih „transferira“ u direktnu poloprivrednu proizvodnju, mišljena su poljodjelci.

Osim servisiranja farmera, zadruga će se brinuti i o edukaciji, povoljnoj nabavci opreme i sirovina, plasmanu proizvoda i svim vezanim djelatnostima u kojima kao veliki subjekt ima daleko bolji status nego stočar pojedinac. Direktna prodaja pruža potrošačima brojne prednosti i usluge, poput individualno prilagođene prezentacije i detaljnih objašnjenja o proizvodu i uslugama, a obogaćuje i maloprodajnu distribucijsku infrastrukturu gospodarstva, dok potrošačima služi kao prikladan izvor kvalitetnih proizvoda.


Tagovi

Direktna prodaja Stjepan Vrhovec Vlado Jurkas-Harmica Zvonko Buršić Mario Podhraški Anđelko Kiseljak Stjepan Pogačić Zvonko Krošlin Vladimir Ljubić- Desinić Zlatko Mužinić Ivica Hajdina Kristijan Pandek Darko Pavičević Edukacija Plasman Zad


Autor

Rajko Polić

Više [+]

Novinar HND-a od 1973. Studirao filozofiju u Zagrebu, poljoprivredu u Križevcima, profesionalni novinar - reporter u Večernjem listu 30 godina, sudjelovao u pokretanju prvog specijaliziranog priloga Vrt

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer