Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Klaonica za perad
  • 16.09.2022. 13:30
  • Bjelovarsko-bilogorska, Gudovac

Mobilna klaonica za perad? S njom možete raditi i uslužno

Cjelokupni proces odvija se u mobilnoj klaonici, što podrazumijeva omamljivanje životinja, klanje, taloženje, čišćenje i vađenje utrobe peradi.

Foto: Martina Popić
  • 3.158
  • 251
  • 0

"S njom se može ići i na teren, raditi usluge. Bitno je da ima priključak za struju i vodu", ispričao nam je o mobilnoj klaonici Darko Komljanec prodajni predstavnik tvrtke VI-JA d.o.o.

Ovo je novitet tog slovenskog proizvođača, a izložili su ga na nedavno održanom sajmu u Gudovcu. Kako nam je rekao Komljenec, na izradu pokretne klaonice odlučili su se jer ljudi traže takvo što.

Naime, prostor je namijenjen za klanje i čišćenje peradi. Cjelokupni proces odvija se u mobilnoj klaonici, što podrazumijeva omamljivanje životinja, klanje, taloženje, čišćenje i vađenje utrobe peradi.

Sve o ovom novitetu doznali smo od Darka Komljaneca

Glavna prednost je što možete smanjiti nepotrebne troškove izgradnje skupih zgrada, a možete ju postaviti u svom dvorištu.

"Teško je imati sve ovo, a da prolazi inspekciju", dodao je Komljanec. Opremljena je svime što vam treba da bi prošli kontrolu i to za cijenu od oko 30 tisuća eura, što je, ističe naš sugovornik, dosta jeftinije od njihove konkurencije. Naravno, ona ovisi o opremi koju zahtijeva kupac.

Kupci biraju prikolica ili kontejner

"Ne mora to biti pokretna prikolica, sve se može ugraditi i u kontejner", pojašnjava nam dodavši da se komponente mogu kupiti i zasebno. Opremljena je bojlerima, grijačima tako da ima tople vode. Također, postoji ispust za vodu, ali i otpatke od klanja. Klaonica ima i prozor kroz koji se vrši otprema zaklane peradi.

"Dva radnika mogu sami sve obaviti", naglašava naš sugovornik dodavši da isporuka ovisi o zahtjevima kupca, a kreće se oko mjesec do dva.

Klaonica je opremljena svime što je potrebno

Inače, ova tvrtka konstantno ulaže u razvoj inovativnih rješenja, a na Bjelovarskom sajmu izlažu oko 10-ak godina. Obiteljski je posao pokrenut još 1970. godine. Bave se proizvodnjom mesarske, sirne i opreme za preradu voća te izradom različitih poluproizvoda i proizvoda po narudžbi.

Na svom su izložbenom prostoru i ove godini izložili miksere za miješanje mesa, punilice, pušnice, šurilice, strojeve za rezanje, komore, kotlove za kuhanje i slično.

Šurilica za svinje i pušnica noviteti u ponudi tvrtke Vi-ja

Za više informacija o proizvodima možete im se obratiti na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

VI-JA Darko Komljanec Mobilna klaonica Perad


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

VI-JA

Gotovlje 111c, 3313 Žalec, Slovenija
tel: 00386 (0)3 710 23 30, e-mail: trgovina@vija.si web: https://vija.si/hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]