• Potres
  • 27.02.2021. 21:00
  • Sisačko-moslavačka, Strašnik

Lijepa vijest iz Strašnika: Tri krave i tele vraćene u obnovljenu štalu Josipa Ivanovića

Uz pomoć susjeda i prijatelja, vrijedni vlasnik OPG-a iz Strašnika, obnovio je štalu stradalu u potresu. Dobri ljudi koji su se brinuli o njima, vratili su mu blago kući.

Foto: Facebook/T. Majdak
  • 304
  • 162
  • 0

Ne samo da su se u svoju obnovljenu štalu u Strašniku vratile tri krave već je s njima stiglo i nedavno oteljeno tele. 

Naime, kako je na svojoj facebook stranicu objavio državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, nakon više od 50 dana izbivanja, danas su kući stigle krave OPG Josipa Ivanovića.

Štala je bila teško oštećena u potresu 29. prosinca 2020., a životinje izmještene na OPG-u Josipa Hudoletnjaka, u Kloštarima Vojakovačkim nedaleko Križevaca.

Vlasnik Josip Ivanović je uz pomoć susjeda i prijatelja obnovio štalu, te sada u nju smjestio svoje blago. 

"U ime Ministarstva poljoprivrede hvala svima. Hvala i Ivici Grliću iz Agroproteine što je u kratkom roku osigurao donaciju prijevoza ovih krava u Strašnik", napisao je tajnik. 

Iz Ministarstva su naveli i da nastavljaju osiguravati stočnu hranu poljoprivrednicima u potrebi. Do sada je zaprimljeno 917 tona hrane u skladištima u Petrinji i Glini te razdijeljeno 828 tona. 

Nakon gotovo 2 mjeseca boravka na OPG-u Josipa Hudoletnjaka u Križevcima, 3 krave s OPG-a Josipa Ivanovića su se vratile...

Objavljuje Ministarstvo poljoprivredeSubota, 27. veljače 2021.

Tagovi

Povratak krava Obnova štale OPG Josip Ivanović Potres


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

-Jeste li pobornik 1., 2. ili 3. sustava/principa?
-Sto mislite, sto će zaživjeti u budućnosti (ili sljedećih 10 godina)?