• Kraljevska obitelj
  • 12.06.2019. 15:00
  • Keswick, Engleska

Kraljevski par: William i Kate posjetili farmu ovaca - jednu su i ošišali

Nakon što je pomogao farmeru Jacku Cartmelu da ošiša jednu ovcu, William se našalio: "Neće biti sretna sa svojom novom frizurom." Nakon njega, s osmijehom se šišanja prihvatila i Kate, a ovci je, čini se godio kraljevski tretman.

Foto: YouTube/PrintScreen/The Royal Family Channel
  • 380
  • 44
  • 0

Princa Williama i njegovu suprugu, Kate, vojvotkinju od Cambridgea navikli smo vidjeti u skupim odijelima i ekstravagantnim kreacijama okruženim luksuzom kakvoga je običnom narodu teško i zamisliti. No, čini se da se u kraljevskoj obitelji ne boje nikakvog posla, pa ni šišanja ovaca. To su dokazali u posjeti farmi Deepdale Hall u blizini grada Keswicka u regiji Cumbria

Nakon što je pomogao farmeru Jacku Cartmelu da ošiša jednu ovcu, William se našalio: "Neće biti sretna sa svojom novom frizurom." Nakon njega, s osmijehom se šišanja prihvatila i Kate, a ovci je, čini se godio kraljevski tretman. 

Ova farma na sjeverozapadu Engleske u vlasništvu je farmera Chrisa Browna (67) i njegova sina Jimmyja (41). Osim u štalu, kraljevski su par, naravno, ugostili u svojoj kući. Ondje su uz šalicu čaja i kolače raspravljali o problemima koje muče britanske poljoprivrednike. Naravno, Brexit je goruće pitanje pa je princa Williama zanimalo kako je Brexit utjecao na njih i jesu li zabrinuti zbog toga.

Adam Day, direktor udruženja Mreža farmera (The Farmer Network) rekao je kako je najgori mogući scenarij nakon Brexita apsolutno strašan. "Poljoprivrednici će biti pogođeni carinskim postupcima prilikom izvoza i 'crnim rupama' u isplatama subvencija."

Nakon okrjepe, William i Kate su obišli farmu te se okušali i u izgradnji suhozida

Ovaj posjet nije bio ništa neobično jer članovi britanske kraljevske obitelji često posjećuju sve dijelove svoje zemlje kako bi se što više približili 'običnom' puku. U svakom slučaju, ne moraju se brinuti ako im plemićke titule ikada budu ugrožene jer - ovce znaju šišati. 

Koliko su vješti u šišanju i izgradnji suhozida, pogledajte u videu: 


Tagovi

Kraljveska obitelj Princ William Kate Šišanje ovaca Adam Day Brexit Suhozid


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Maja je profesorica hrvatskog jezika i književnosti s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Također je hobi vrtlarica te urednica Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

[U tijeku] Pecka dani otvorenih vrata su ovaj vikend... Dođite, razgledajte, iskoristite popuste!