Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Schaumann Agri
  • 05.01.2016. 13:00

Kako povećati efikasnost korištenja hranjiva?

Ekonomski uvjeti u proizvodnji svinja vrlo su napeti zbog aktualne situacije u prihodima u proizvodnji prasadi i tovnih svinja. Upravo sada je pravo vrijeme za poduzimanje pravilnih mjera za optimum proizvodnje.

Foto: kadmy/Bigstock
  • 597
  • 55
  • 0

Troškovi hranidbe utječu sa 50-60% u ukupnim troškovima proizvodnje u svinjogojstvu. Pojmovi kao što su efikasnost, probavljivost, opterećenje probave, problemi u probavi.. su, u današnje vrijeme poremetnji na tržištu svinjskog mesa, još važniji. Gotovo ista smjesa, a financijski opipljivi rezultati, su neophodnost. Tvrtka Schaumann Agri predstavlja rješenje u obliku specijalnog inovativnog dodatka u posebnim premiksima koji je u proizvodnji svinja dokazao opipljivu razliku - Ceravital.

Povećan dnevni prirast!

Izdvajamo dva nezavisna pokusa:

1. Odgoj prasadi na Učilištu i pokusnom centru Futterkamp (Schleswig-Holstein, Njemačka)

U prvim tjednima odgoja se u Ceravital-grupi, kod gotovo iste dnevne konzumacije prasadi, postigao za oko 12% povećani prirast i za oko 9 % poboljšano korištenje hrane po kilogramu tog prirasta. Ukupno je postignuto, kod istih količina hrane i istih ulaznih težina, da je Ceravital-grupa izašla iz pokusa teža za oko 0,4 kg. Financijski je to dobitak od 0,70 € po prasetu. Kod 28 prasadi po krmači godišnje takav dobitak je oko 20 € po krmači. Tablicu rezultata prirasta tjelesne mase i konverzije hrane pogledajte u .pdf dokumentu koji se nalazi ispod članka.

2. Tov svinja - jedan pokus iz prakse na 600 tovnih svinja

Zahvaljujući pvenstveno iskorištenju neškrobnih polisaharida (složenih ugljikohidrata) slijedilo je značajno povećanje u dnevnom prirastu i poboljšana konverzija. Novčana korist u tovu svinja od 3,50 € po tovnoj svinji ne može se zanemariti. Prednosti u biološkim rezultatima te tablicu prikaza novčane koristi primjene Ceravitala, pogledajte u .pdf dokumentu koji se nalazi ispod članka.

Sa sličnim ili istim smjesama za svinje, dodatak Ceravital omogućuje povećane dnevne priraste i poboljšanje konverzije krmiva, dok se proizvodni troškovi značajno smanjuju.

Zbog povećanja efikasnosti, u gotovo cijelom program Schaumann-a za svinje dodan je Ceravital.

Proizvodi za svinje u Hrvatskoj sa Ceravitalom su:

Za više informacija o ovoj temi, kontaktirajte Schaumann stručnjake na jedan od niže navedenih kontakata ili pak preuzmite .pdf dokument koji se nalazi ispod članka!

Autor: Ljiljana Pomper, dipl.ing.polj.

Foto: kadmy/Bigstock


Povezana stočna vrsta

Svinjogojstvo

Svinjogojstvo

Svinjogojstvo predstavlja granu stočarstva kojoj je cilj proizvodnja i snabdijevanje tržišta svinjskim mesom i prerađevinama. Posebna se pozornost posvećuje kvaliteti mesa, a pod... Više [+]

Dokumenti


Tagovi

Uzgoj svinja Svinjogojstvo Hranidba prasadi Premiksi Ceravital Odgoj prasadi Tov svinja Schaumalac Schaumaphos Schaumann Agri


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]