• Zaštita proizvoda
  • 22.01.2014. 19:45

Kada će slavonski kulen biti zaštićen u Europi?

I najbolji i najuspješniji kulenari u Slavoniji još uvijek nisu sigurni kako i kada će se na razini Europske unije zaštititi ovaj autohtoni suhomesnati poizvod

  • 374
  • 59
  • 0

Ulazak u EU donio je ipak i neke dobre vijesti. Sve je veći popis zaštićenih autohtonih proizvoda Hrvatske. U skladu je to sa europskim pravilima da 12 mjeseci od dana pristupanja moramo registrirati i zaštititi poljoprivredne i prehrambene proizvode već registrirane i zaštićene na nacionalnoj razini oznakama izvornosti, zemljopisnog podrijetla ili tradicionalnog ugleda. I izvorni slavonski kulen dobio je oznaku zemljopisnog podrijetla.

Obitelj Liščević iz Nijemaca je među prvim registriranim proizvođačima kulena. S godinama su usavršili zanat, a danas njihovi kuleni osvajaju zlatne medalje. Uzgajaju svinje, proizvode hranu i uključeni su u svaki dio proizvodnog procesa. Najdraže su im pohvale, a to im daje i poticaj za nastavak bavljenja ovim tradicionalnim poslom.


Tagovi

Liščević Kulen Zaštita zemljopisnog podrijetla EU Proizvod Tržište Tradicija Svinje


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: [email protected] web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

svježe s terena danas :) ove neopisive mirise cvjetova mandarina ne mogu podijeliti s vama ,ali slik... Pročitaj cijelu bilješku »