Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Otkup mlijeka
  • 18.03.2022. 16:05
  • Varaždinska, Varaždin

I drugi veliki hrvatski otkupljivač mlijeka povećava otkupnu cijenu

Naši su poljoprivrednici posebno pogođeni turbulencijama na tržištu, stoga prepoznajemo važnost kontinuiranog ulaganja u uspješnu suradnju, kažu.

Foto: Maja Celing-Celić
  • 1.721
  • 368
  • 0

Otkupna cijena mlijeka od 1. travnja bit će veća za 15 lipa, a od 1. svibnja za dodatnih 10 lipa, objavila je jedna od najvećih prehrambenih kompanija u regiji i vodeća domaća mljekarska industrija Vindija.

"Tako će kooperanti dobivati 25 lipa više po litri predanog mlijeka, što uz dosadašnja povećanja od početka godine čini ukupno povećanje od 67 milijuna kuna na godišnjoj razini, odnosno pola kune više po otkupljenoj litri mlijeka", kažu,

Naime, ova varaždinska kompanija mlijeko otkupljuje mlijeko od preko 1.000 gospodarstva, a povećanjem otkupne cijene kaže kako svih svojih kooperanata nastavlja podupirati hrvatsku poljoprivredu, farmere i male poljoprivrednike.

"Pratimo i razumijemo stanje na tržištu, svjesni smo izazova koje previranja cijena stavljaju pred naše vrijedne farmere i ovo povećanje otkupnih cijena dodatna je potpora malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, ali i većim farmama u nastavku i konkurentnosti njihovog poslovanja", napominju iz ove tvrtke. 

Kako dodaju, to vide kao jedini ispravan put prema jačanju gospodarstva ne samo regija na sjeveru Hrvatske, nego i cijele zemlje. "Naši su poljoprivrednici posebno pogođeni turbulencijama na tržištu, stoga prepoznajemo važnost kontinuiranog ulaganja u uspješnu suradnju koju s njima ostvarujemo već dugi niz godina", naglasio je predsjednik Uprave Nenad Klepač.

Kako dodaje, temelje je na međusobnom povjerenju i pravovremeno prepoznaju prilike za poboljšanja pa uvijek nastoje najbolje odgovoriti na zahtjeve tržišta. "Aktualno povećanje otkupne cijene mlijeka za naše dobavljače znači 25 lipa više po svakoj litri kravljeg mlijeka", istaknuo je.

Najveći otkupljivač mlijeka u Hrvatskoj najavio povećanje otkupne cijene

Kako naglašavaju iz ove tvrtke, svakodnevno mlijekom opskrblju tržište cijele Hrvatske, ali i regije pa i dijelove Europske unije, a 'z bregov je već niz godina mlijeko broj 1 prema izboru potrošača u Hrvatskoj.


Tagovi

Vindija Mlijeko Otkupne cijene Povećavanje cijene Nenad Klepač


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.