Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Schaumann
  • 19.06.2015. 14:15

Higijenski besprijekorne žitarice!

U usporedbi sa ostalim metodama, kao što je npr. sušenje, konzerviranje sa kiselinama pruža visoku sigurnost očuvanja krmiva.

  • 436
  • 17
  • 0

Predstoji žetva žitarica i sve one koje će biti korištene u hranidbi domaćih životinja nose rizik onečišćenja plijesnima i drugim mikroorganizmima. Iako su kukuruzi u početnim stadijima vegetativnog razvoja, predstoji i kukuruzna berba, no ne znamo što donosi jesen. Uz pretpostavku suhe jeseni i svih preventivnih mjera u tehnologiji (plodored, izbor sjemena ranijih hibrida, pravovremena berba), plijesan i mikotoksini koji se razvijaju u skladištima zahvaljujući plijesnima roda Aspergillus (aflatoksini) i Penicillium (npr. ohratoksin), ne mogu se i ne smiju zanemariti. Stoga je visoki stupanj higijene žitarica važan za proizvodnju.

Konzerviranje žitarica za stočnu hranu sa kiselinama iz programa Schaumasil je provjerena i efikasna metoda, a izvodi se bez visokih tehničkih zahtjeva i troškova. Konzerviranje smanjuje opterećenje životinja bakterijama, gljivama i kvascima do ispod granica određivanja, a količina hranjiva i higijenski status stabilan je cijelo vrijeme skladištenja. Schaumann je za uzgajivače razvio specijalne proizvode za različita područja primjene.

Ekonomičnije uz Schaumasil Supra NK

Ovaj dodatak hranidbi spriječava razvoj plijesni i bakterija u žitaricama, odnosno ima konzervirajući efekt za vlažna zrna žitarica i vlažno zrno kukuruza - do 22% vlage (i repine rezance i vlažnije sijeno).

Schaumasil Supra NK dozator

Schaumasil Supra NK dolazi u pakiranjima od 30 kg, 210 kg i 1.000 kg, a efekti su idući:

  • aerobna stabilnost (nezagrijavanje i nekvarenje)
  • gubici ST smanjeni gotovo na nulu
  • spriječavanje rasta štetnih mikroorganizama
  • visoka ukusnost
  • djelovanje kiselina u probavnom traktu

Konzerviranje sa Schaumasilom je izuzetno ekonomično u usporedbi sa sušenjem na gospodarstvu gdje se 2-4 tone mogu osušiti u jednom satu dok je konzerviranje sa Schaumasilom na 30-50 tona po satu. Tako i žetva može, neovisno o vlažnijim partijama žitarica, proteći brže i stabilno se skladištiti.

Kiselinski konzervirane žitarice poboljšavaju dnevne priraste u odgoju prasadi:

SVJEŽE ŽITARICE

ŽITARICE KISELINSKI KONZERVIRANE

OSUŠENE ŽITARICE

Broj prasadi u pokusu

79

79

79

Broj ocjenjene prasadi

78

77

79

Porodajne težine (g)

1,54

1,57

1,53

Težine odbića (kg)

8,14

8,14

8,15

Težina na kraju pokusa (kg)

26,05

28,16

26,14

Trajanje pokusa (dan)

47

47

47

Konzum po prasetu (g/dan)

667

749

679

Dnevni prirasti ukupno (g)

378

421

380

Konverzija (1:)

1,77

1,78

1,79

Povećani dnevni prirasti (g)

40

Tehnika doziranja

Schaumasil proizvodi se bez velikih troškova primjenjuju u pužnim tranporterima preko dozatora-pumpe (provjereni dozatori SDG) za doziranje i miješaju sa žitaricama. Standardni uređaj može konzervirati i 50 tona žitarica. Za veće prinose u žetvi i specijalna područja primjene Schaumann ima u ponudi uređaje sa jačim pumpama i pneumatike.

U dokumentu priloženom ispod članka pročitajte više o fiksnim troškovima, a za dodatne informacije kontaktirajte Schaumann stručnjake na jedan od niže navedenih kontakata.


Dokumenti


Tagovi

Schaumann Schaumasil Supra NK Dodatak hranidbi Hranidba životinja Skladištenje žitarica Higijena žitarica Razvoj plijesni Razvoj bakterija Konzervacija žitarica Aflatoksini Mikotoksini


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.