Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Schaumann Agri
  • 11.02.2015. 16:15

Fazni sistem hranidbe i uspjeh u štali!

Peter Salmutter, direktor tvrtke Schaumann Agri d.o.o. slikovito se izrazio o Schaumannovom konceptu hranidbe svinja u okružju loših cijena i krize u ovoj grani poljoprivredne proizvodnje. Ako znate gdje se danas nalazite, znate kamo ćete krenuti sutra.

  • 704
  • 66
  • 0

U Županijskoj komori Osijek održana je prezentacija Schaumannova koncepta razvoja stočarske proizvodnje, a o tome je govorio Peter Salmutter, direktor tvrtke Schaumann Agri d.o.o. Schaumann je specijalist za hranidbu domaćih životinja. Već više od 70 godina radi u poticanju i održavanju stočarstva, uz individualna rješenja za pojedinačne farme.

Gostima se zahvalio na dolasku Zoran Vlahek, direktor Schaumanna u Hrvatskoj, a u uvodnom izlaganju Ernest Nad, viši stručni suradnik na Odsjeku za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo, a osvrnuo se na teško i kritično stanje u svinjogojstvu.

Zamke koje nosi tov svinja

Predstavnik Schaumanna uz pomoć simultanog prevođenja Ljiljane Pomper, direktorice prodaje hrvatskog Schaumanna, govorio je o tovu svinja i zamkama koje ono nosi te upotrebi Schaumannovih proizvoda u hranidbi. Posebice se osvrnuo na završnu fazu tova, a odgovarao je i na brojna pitanja okupljenih.

Nakon njega, izuzetno zanimljivo izlaganje imao je dr. sc. Matija Domaćinović, stručnjak za hranidbu Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku koji je govorio o borbi s mikotoksinima.

Peter Salmutter, direktor tvrtke Schaumann Agri d.o.o. slikovito se izrazio o Schaumannovom konceptu hranidbe svinja u okružju loših cijena i krize u ovoj grani poljoprivredne proizvodnje. "Ako znate gdje se danas nalazite, znate kamo ćete krenuti sutra", rekao je Salmutter.

Salmutter pojasnio svoju koncepciju svinjogojstva!

Upravo sada kada je najteže i kada treba voditi računa o svim troškovima, važno je kako raditi i kako hranite svinje, jer svaka greška skupo košta. Upravo zato je i vjerojatno rekao svinjogojcima da su oni svjesni gdje su, kakva ih čeka budućnost i da baš zato znaju kako dalje. A on i njegova ekipa u Schaumannu imaju koncept koji im može pomoći. U svom govoru istaknuo je da preporučuje fazni sistem hranidbe, ali i da je najveća kriza i najskuplje je zadnjih 35 kilograma. Odnosno, da je onaj zadnji kilogram prirasta jako skup i da u pravilu tov treba završiti ranije. Inače je Schaumann poznat po svojoj krilatici Uspjeh u štali.

Cilj korporacije je visoko zadovoljstvo klijenata u lančanom procesu proizvodnje životinja. Svakom klijentu na raspolaganju treba stajati hranidbeni koncept koji će uvažiti njegovu individualnu situaciju na gospodarstvu i pružiti mu inovativne i visokokvalitetne proizvode za postojano i ekonomično držanje životinja.

Visoka kvaliteta i fleksibilna proizvodnja

Uska povezanost osobitosti uspjeha, vlastite tehnologije proizvodnje i savjeti proizvodu pripadajućih obilježja su osnova strategije korporacije. Kroz vlastita proizvodna područja na različitim mjestima u Europi, korporacija osigurava visoku kvalitetu i fleksibilnu proizvodnju u blizini klijenata. Proizvodnja široko obuhvatnog programa proizvoda je u modernim, kapacitetom jakim pogonima uz strogo poštivanje pravila upravljanja kvalitetom.

Predavanje je prevodila nama svima poznata direktorica njihove prodaje Ljiljana Pomper koja je istaknula da svi koji žele, to predavanje mogu dobiti mailom, pa stoga i upućujemo one koji nisu bili na predavanju u osječkoj HGK da joj se obrate na ljiljana.pomper@schaumann.hr.


Tagovi

Schaumann Peter Salmutter Hrana Svinja Svinjogojci Ernest Nad Zoran Vlahek Ljiljana Pomper Matija Domaćinović Stočarska proizvodnja Fazni sistem Hranidba Strategija korporacije HGK


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]