Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodnja mlijeka
  • 21.01.2014. 08:15

Broj mljekara u EU manji za 47 posto

Kraj 2013. je i početak kraja? Već je godina dana prošla od afere s aflatoksinom, a mljekari još uvijek nisu dobili ni lipe obeštećenja

  • 823
  • 99
  • 0

Hrvatskim mljekarima će 2013. ostati zapisana kao crna godina, a pojava aflatoksina je mnoge navela da krave prodaju ili pokolju te stave ključ u bravu. U Ministarstvu poljoprivrede smatraju da je isplatom novca za mlijeko koje je završilo u biopostrojenjima sve riješeno, no do današnjeg dana novac nije stigao do računa mljekara.

Uslijed afere s aflatoksinom, milijun i 388.000 kg mlijeka završilo je u bioplinskim postrojenjima, za što će 931 proizvođaču biti isplaćeno obeštećenje od jedne kune po kilogramu. "Nadam se da smo došli do dna, jer gore biti ne može. Možda nas još ispod čeka nekakav podrum. Zato svi propadaju, odustaju od proizvodnje, svinjogojci su već davno odustali, a i mnogi ratari će ove godine otići u propast, jer neće moći namiriti svoje obaveze prema dobavljačima. Mljekari su, s ovakvom otkupnom cijenom i problematičnom naplatom, već odavno u mraku", za Osječku televiziju je izjavio Stanko Zdravčević. Bolja situacija nije ni u EU - prešućuje se kako je broj mljekara smanjen za 47 posto, a Hrvatska samo nastavlja ovaj crni niz.


Tagovi

Stanko Zdravčević Zlato ravnice Aflatoksin Otkupna cijena Obeštećenje Stanko Zdravčević Isplata Mlijeko Mljekari


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com