Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Antun Ponoš
  • 07.03.2018. 14:30

Antun Ponoš spasio magarce i divlje svinje: ugibali su od gladi i hladnoće

Poznati voditelj emisije "Kućni ljubimci" ganuo je cijelu Hrvatsku brzom reakcijom. Vrijeme je, kaže, da se zaustavi praksa dopuštanja nemara i zlostavljanja životinja.

Foto: Facebook/Antun Ponoš
  • 2.094
  • 409
  • 0

Dva magarca i 11 divljih svinja spasio je poznati autor i voditelj emisije "Kućni ljubimci", Antun Ponoš od, vjeruje, sigurne smrti. Naime, čim je na društvenim mrežama ugledao snimku magaraca koji ugibaju na otvorenom, od smrzavanja, ali i gladi, zaputio se u selo Budrovce pokraj Đakova. Kako je naveo na svom profilu, spasio je dva magarca i desetak divljih svinja s jedne farme u Budrovcima pored Đakova.

Kupio je jedina dva magarca koja su preživjela te ih odveo na udomljavanje prijatelju koji živi kraj Velike Gorice i brine se o brojnim životinjama. Divlje svinje, pak, smjestio je na sigurno u Slavoniji. 

"Ovo spašavanje ne bi uspjelo bez pomoći Ministarstva poljoprivrede, ministra Tolušića i njegovog tima. U emisiji sljedeće subote ću otvoreno o svemu, jer vrijeme je da se praksa dopuštanja nemara i zlostavljanja životinja sa smrtnim posljedicama zaustavi.

Imamo Zakon za zaštitu životinja kao i brojne druge zakone. Zakon za zaštitu životinja je regulirao sve, a isto tako treba regulirati i postupanje službenih osoba koje donose pogrešne procjene. Ono što nije dobro napisano u Zakonu treba ispraviti i nadopuniti i neće se ovo više događati. Ustrajat ću na tome dok ne uspijem sve!", napisao je poznati voditelj na svom profilu.


Tagovi

Antun Ponoš Magarci Zlostavljanje životinja


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).