Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječko-baranjska županija
  • 31.03.2017. 14:00

Županijske potpore u pomoć Vinskoj mušici

Hrabra poduzetnica Ivana Erhardt Draganić otvorila je Vinsku mušicu te tako olakšala plasman hvalevrijednih domaćih vina uz potporu Osječko-baranjske županije.

  • 2.918
  • 401
  • 0

Rijetki su oni koji su odlučili u današnjim vremenima poduprijeti gospodarsku ponudu slavonskog kraja i spasiti ga od pustoši uzrokovane propadanjem brojnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava strelovitom brzinom.

Upravo stoga, divimo se hrabroj Ivani Erhardt Draganić koja je baš u to vrijeme, vrijeme sve težeg i težeg stanja na području Osječko-baranjske županije, odvažno, direktno u srcu Grada, otvorila Vinsku mušicu te tako olakšala plasman hvalevrijednih domaćih vina.

Zahvaljujući prijavi na Javni poziv za potpore Osječko-baranjske županije, Ivana je dobila financijska sredstva male vrijednosti iz proračuna Županije za 2016. godinu u svrhu ulaganja u razvoj i unapređenje ruralnog turizma u iznosu od 8.000 kn, a koja joj je i više nego dobro došla.

Suradnju s domaćim vinarima nije bilo teško ostvariti

"Ideja za otvaranje vinskog bara i kušaonice rađala se dugi niz godina, no početkom 2016. godine krenula je intenzivna potraga za mjestom koje će okupiti sve naše vinare te je upravo tako nastala Vinska mušica.

Sve što se ovdje proizvede, ovdje se treba i konzumirati

Kada govorimo o suradnji s domaćim vinarima, bitno je napomenuti da istu nije bilo teško ostvariti, dapače, malim obiteljskim vinarima se dopala ideja koja je vodila prezentaciji raznih vrhunskih i kvalitetnih vina na jednom mjestu u samom srcu grada.

Ivana Erhardt Draganić i Roberta Kljenak

Osim rastakanja vina na čaše, gostima nudimo mogućnost kupovine butelja kako bi ih, ako im nije zgodno ovdje, mogli popiti kod kuće sa svojim najmilijima.

Osim vina, dičimo se, i ponudom hrane s domaćih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava pod motom da se sve što se ovdje proizvede, ovdje treba i konzumirati", priča vlasnica hvalevrijedne Vinske mušice u kojoj cijene vina osciliraju od 12 pa sve do 31 kn/dcl.

Osječko-baranjska županija uspješno potiče razvoj kontinentalnog turizma

Ivana je posebno istaknula pomoć Osječko-baranjske županije koja uspješno potiče razvoj kontinentalnog turizma, dok je uslijed centralizacije države, Slavonija postala zapostavljeni kraj.

"Navedena sredstva su mi pomogla prilikom plaćanja računa koji su nemilosrdno stizali na naplatu. Ipak sam uložila vlastiti novac čija se težina kreće između 10.000,00 i 20.000,00 eura, te je stoga svaka pristigla kuna pogodovala realizaciji i opremanju Vinske mušice.

Vinska mušica stavila kruh u ruke dvoma zaposlenicima

Planiram se i u budućnosti prijavljivati na Javne pozive od Osječko-baranjske županije, ako isti budu odgovarali potrebama Vinske mušice jer je u ovim vremenima svaka financijska pomoć dobro došla", dodaje vlasnica koja je ovim potezom pomogla sebi, proizvođačima, razvoju Grada, ali i same Županije, te tako uz još jednog zaposlenika, zaposlila Sinišu Lordana koji je zahvaljujući Vinskom baru pronašao posao.

"Ovdje sam od samog početka, već nekih mjesec i pol radim kao konobar prilikom čega poslužujem posjetiteljima blaga od naših 12 proizvođača vina. Kada govorimo o prosječnoj dobi posjetitelja, ista varira od 30-45 godina, a kada govorimo o količini ispijenih vina, ista se kreće od 2-3 dcl po osobi, dok se prosječna cijena kreće između 15-18 kn/dcl. Zbog slabe kupovne moći, za sada su nam prodavanija kvalitetna vina, no nadamo se će se to u budućnosti promijeniti", priča Lordan.


Tagovi

Vinska mušica Siniša Lordan Ivana Erhardt Draganić Osječko - baranjska županija Javni pozivi Potpore Županije OBŽ Vina Vinska regija


Autorica

Roberta Kljenak

Više [+]

Roberta je dvostruka magistrica u području poljoprivrede. Obožava pisanje i fotografiju! Dobitnica je dekanove nagrade za najbolje studente, predavačica na brojnim poljoprivrednim kongresima i nezaposlena profesorica.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]