Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječko-baranjska županija
  • 26.04.2017. 09:30

Uz županiju oživljavaju sela kojima prijeti egzodus

Pozornost je usmjerena selu Budrovci, udaljenom tek oko 5 km od Đakova, u kojemu početci života s područja Slavonije i Đakovštine sežu još iz sredine neolita, a gdje su prvi stanovnici bili poljodjelci, stočari i lovci.

Foto: novi-radio.hr
  • 1.476
  • 185
  • 0

Osječko-baranjska županija je kao najrazvijenija županija u području Slavonije, postala tržišno prepoznatljiva i razmjerno uspješna turistička destinacija, no, unatoč najbržem rastu kontinentalnog turizma, teži daljnjem društveno, prostorno i gospodarski održivom razvoju.

Da je tome tako, svjedoči i pozornost usmjerena selu Budrovci, udaljenom tek oko 5 km od Đakova, u kojemu početci života s područja Slavonije i Đakovštine sežu još iz sredine neolita, a gdje su prvi stanovnici bili poljodjelci, stočari i lovci.

Tako je pod motom: "kakvu su nam baštinu ostavili naši preci, takvu smo mi dužni ostaviti našoj djeci", i ove godine organizirala tradicionalne deveti po redu Dane vina, turizma i cikloturizma, koji su, iz godine u godinu, okrunjeni sve većim odazivom gostiju, poslovnih partnera, hotelijera i drugih.

Županija povezuje turizam, okoliš, gastronomiju i običaje te oživljava selo

Manifestacijom, Županija povezuje dva fundamentalna pojma, turizam - kao važnu stratešku granu i gastronomiju uz običaje te okoliš - kao najvažniji resurs, koji je odgovornost svih nas.

U Budrovce po ohrabljujuće note Crkvenih slavuja

U tom smislu, u Budrovcima je u nedjelju svečano obilježena znakovita manifestacija 9. Dani vina, turizma i cikloturizma Osječko-baranjske županije pod nazivom "U Budrovci, na nedilju bilu" koja se po 22. put održala tjedan dana nakon Uskrsa, a u sklopu Uskrsnog gastrofesta.

Program je započeo u Crkvi Sv. Nikole pučkim crkvenim pjevanjem, nakon kojeg je uslijedilo otvaranje izložbe 3. likovne kolonije u Društvenom domu, a potom je Društveni dom vrvio folklornim notama koje su oduševilo brojne goste i uzvanike. Uz pjesmu je lakše uživati u domaćim proizvodima naše Slavonije kojoj svi mi ponaosob moramo vratiti stari sjaj.

Foto: novi-radio.hr


Tagovi

Dani vina i turizma Cikloturizam Osječko baranjska županija Vladimir Šišljagić Budrovci


Autorica

Roberta Kljenak

Više [+]

Roberta je dvostruka magistrica u području poljoprivrede. Obožava pisanje i fotografiju! Dobitnica je dekanove nagrade za najbolje studente, predavačica na brojnim poljoprivrednim kongresima i nezaposlena profesorica.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Na povratku iz Mostara valja i doručkovati, a u aščinici BurekKing u Jablanici kuharica Hajra Nezirić taman priprema burek ispod saća. Svemir nas je uspješno povezao ;) Kaže ova kuharica da sastojke nabavljaju od lokalnih dobavljača. Ispeče... Više [+]