Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječko-baranjska županija
  • 26.04.2017. 09:30

Uz županiju oživljavaju sela kojima prijeti egzodus

Pozornost je usmjerena selu Budrovci, udaljenom tek oko 5 km od Đakova, u kojemu početci života s područja Slavonije i Đakovštine sežu još iz sredine neolita, a gdje su prvi stanovnici bili poljodjelci, stočari i lovci.

Foto: novi-radio.hr
  • 1.476
  • 185
  • 0

Osječko-baranjska županija je kao najrazvijenija županija u području Slavonije, postala tržišno prepoznatljiva i razmjerno uspješna turistička destinacija, no, unatoč najbržem rastu kontinentalnog turizma, teži daljnjem društveno, prostorno i gospodarski održivom razvoju.

Da je tome tako, svjedoči i pozornost usmjerena selu Budrovci, udaljenom tek oko 5 km od Đakova, u kojemu početci života s područja Slavonije i Đakovštine sežu još iz sredine neolita, a gdje su prvi stanovnici bili poljodjelci, stočari i lovci.

Tako je pod motom: "kakvu su nam baštinu ostavili naši preci, takvu smo mi dužni ostaviti našoj djeci", i ove godine organizirala tradicionalne deveti po redu Dane vina, turizma i cikloturizma, koji su, iz godine u godinu, okrunjeni sve većim odazivom gostiju, poslovnih partnera, hotelijera i drugih.

Županija povezuje turizam, okoliš, gastronomiju i običaje te oživljava selo

Manifestacijom, Županija povezuje dva fundamentalna pojma, turizam - kao važnu stratešku granu i gastronomiju uz običaje te okoliš - kao najvažniji resurs, koji je odgovornost svih nas.

U Budrovce po ohrabljujuće note Crkvenih slavuja

U tom smislu, u Budrovcima je u nedjelju svečano obilježena znakovita manifestacija 9. Dani vina, turizma i cikloturizma Osječko-baranjske županije pod nazivom "U Budrovci, na nedilju bilu" koja se po 22. put održala tjedan dana nakon Uskrsa, a u sklopu Uskrsnog gastrofesta.

Program je započeo u Crkvi Sv. Nikole pučkim crkvenim pjevanjem, nakon kojeg je uslijedilo otvaranje izložbe 3. likovne kolonije u Društvenom domu, a potom je Društveni dom vrvio folklornim notama koje su oduševilo brojne goste i uzvanike. Uz pjesmu je lakše uživati u domaćim proizvodima naše Slavonije kojoj svi mi ponaosob moramo vratiti stari sjaj.

Foto: novi-radio.hr


Tagovi

Dani vina i turizma Cikloturizam Osječko baranjska županija Vladimir Šišljagić Budrovci


Autorica

Roberta Kljenak

Više [+]

Roberta je dvostruka magistrica u području poljoprivrede. Obožava pisanje i fotografiju! Dobitnica je dekanove nagrade za najbolje studente, predavačica na brojnim poljoprivrednim kongresima i nezaposlena profesorica.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]