Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Suncokret ruralnog turizma
  • 24.09.2015. 18:00

U potrazi za najboljim agroturizmom!

Nakon što je već prilično hrvatskih županija nominiralo svoje lokalne projekte ruralnog turizma, komisija izlazi na teren te ih obilazi i ocjenjuje. Kandidirati se možete do 2. listopada.

Foto: Suncokret ruralnog turizma
  • 475
  • 51
  • 0

Suncokret ruralnog turizma nacionalni je projekt ocjenjivanja najboljih programa i projekta s ciljem očuvanja hrvatske izvornosti i stvaranja ruralnog turističkog proizvoda. Ova jedinstvena nagrada ujedno i potiče razvoj našega ruralnog turizma. U okviru akcije, koju organiziraju Udruga Klub članova Selo i tvrtka HF Eko Etno Grupa, ocjenjuju se i promoviraju kategorije:

  • Turistička seljačka gospodarstva,
  • Poduzetnici u ruralnom turizmu,
  • Ruralno-turistički projekti,
  • Ruralno-turističke manifestacije i
  • Tradicijska ruralna gastronomija.

Ukazati na važnost ruralnog turizma

Ocjenjivačka komisija, pod vodstvom voditeljice projekta Dijane Katica, ovih je dana posjetila Agroturizam Vinia na OPG-u Saše Šapića u Bjelovaru, Vinogradarske kuće Laura/Braco u sklopu OPG-a Ljiljane Kandučar u Đurđevcu, Seljačko domaćinstvo Stjepana Čuliga u Vrhovcu kraj Ozlja te Agroturizam Zaboky selo, vlasnika Maria Tkalčevića u Zaboku.

U nadolazećem razdoblju, komisija će obići sve predložene subjekte kojih je više od stotinu diljem Hrvatske. Osim ocjenjivanja, cilj komisije je da i na terenu ljudima ukaže na važnost ruralnog turizma, koji se prije svega ogleda u interakciji poljoprivredne proizvodnje, proizvodnje tradicionalnih proizvoda, prezentiranja tradicije, tradicijske gastronomije i turističkih usluga.

Prijave do 2. listopada

Nastavljajući s podizanjem kvalitete komunikacije o ruralnom turizmu, ovaj natječaj i nagrade poseban naglasak stavljaju na veće korištenje postojećih resursa i još intenzivniju promociju bogatstva i potencijala ruralnog turizma u Hrvatskoj, kao jednog od ključnih čimbenika prepoznatljivosti naše zemlje u svijetu.

Svi koji se bave ruralnim turizmom i žele sudjelovati u ovom natječaju, mogu se, putem svojih županija, prijaviti do petka 02. listopada 2015.

Foto: Suncokret ruralnog turizma


Fotoprilog


Tagovi

Suncokret ruralnog turizma Hrvatska izvornost Klub članova Selo HF Eko Etno Grupa Dijana Katica Saša Šapić Bjelovar Ljiljana Kadučar Đurđevac Stjepan Čulig Vrhovac Ozalj Mario Tkalčević Zabok Ocjenjivačka komisija


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić